24 Април 2024сряда08:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 140

автор:Дума

visibility 19

ХДС/ХСС увеличава преднината си
Близо два месеца преди изборите за федерален парламент съюзът (ХДС/ХСС) увеличи леко преднината си пред Германската социалдемократическа партия. Проучване показва, че ХДС/ХСС може да разчита на подкрепата на 40% от германските избиратели - или на 18% повече, отколкото социалдемократите, рейтингът на които остава на ниво от 22 на сто.

Тачи свиква консултации
Държавният глава на Косово Хашим Тачи покани представители на политическите партии в страната на консултации, които трябва да се проведат следващия понеделник, 24 юли. Целта е "постигане на споразумение за определяне на датата на Учредителното заседание на парламента", потвърди новината политическият съветник на косовския лидер.

Молдова се готви за референдум
В Молдова започва кампания по подготовка за провеждането на референдума, иницииран от държавния глава Игор Додон. На плебисцита, който ще се проведе на 24 септември, гражданите на републиката ще отговорят на четири въпроса: анулиране на закона, който задължава гражданите да връщат откраднатите милиарди, разширяването на пълномощията на президента, намаляване на броя на депутатите до 71, преподаване в училищата на предмет История на Молдова, вместо История на Румъния.

В Белград пламна завод
В ранните часове на сряда в завод за картон в сръбската столица Белград избухна пожар. Пострадаха 8 души - шестима пожарникари и двама служители на завода.



Пожарникарите в Черна гора продължават да се борят с пожарите, бушуващи край Адриатическото крайбрежие. Правителството се надява да ги овладее напълно след пристигането на международната помощ - швейцарски и български хеликоптери, както и израелски самолет, се притекоха на помощ
БГНЕС



Приятели и роднини на австралийката Джъстин Деймънд почетоха паметта й с цветя, хвърлени в океана. Австралийският премиер Малкълм Търнбул заяви, че ще търси отговори от американските власти заради "необяснимата" смърт на жена, застреляна от полицай. Джъстин Деймънд, която е родом от австралийския град Сидни, беше застреляна в американския град Минеаполис, след като се обадила на полицията, за да съобщи за възможно престъпление. Американските медии съобщиха, че 40-годишната Деймънд е била по пижама и се приближила до полицейската кола откъм шофьорската врата, когато била простреляна
БГНЕС

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ