19 Април 2024петък03:51 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 139

автор:Дума

visibility 139

ЦСКА-Сф подсили Литекс
ЦСКА-Сф подсили новака във Втора лига Литекс с юношеските национали Тонислав Йорданов и Ангел Лясков. Двамата бяха част от националния отбор до 19 г. на финалите на европейското в Грузия, където малките "лъвчета" се наредиха осми. От няколко дни младоците тренират с "оранжевите" и даже участваха в последната контрола преди старта на сезона срещу Севлиево (4:2). Йорданов вкара хеттрик, а Лясков изработи дузпа. И Литекс, и ЦСКА-Сф се издържат от Гриша Ганчев.


Във Валенсия Пенев ще се готви за Примера дивисион
Любослав Пенев бе представен като треньор на дубъла на Валенсия. Българинът разкри, че може да използва този пост, за да поеме тим от Примера дивисион. Сега обаче той обяви, че целта му е да готви футболисти за първия отбор на "прилепите". Другата е да върне Валенсия във втора дивизия. "За мен е огромна радост. Тук се чувствам като у дома си. Малко чужденци могат да кажат, че Валенсия е техният дом. Да, резултатите в последно време не бяха добри, но това ще се промени много скоро", заяви Пенев.

Рангелов отиде във втора дивизия на Турция
Димитър Рангелов премина в турския втородивизионен Юмраниеспор. Българският нападател подписа договор за един сезон с опция за удължаването с още един. За последно националът игра за друг турски тим - Коняспор в елита, но договорът му изтече и не бе подновен.


Защитникът Ангел Грънчов подписа договор за 2 години с втородивизионния полски Стал (Миелец)
Снимка Блиц

Резултати
Първа лига
I кръг
Септември - Дунав 0:2 0:1 Шопов    (4) 0:2 Карагерен (52) ЧК Траянов (С-62); Ботев Пд - Пирин 0:1; Славия - ЦСКА-Сф 1:1; Черно море - Витоша Б 1:0; Етър - Локо Пд 1:2; Берое - Верея 0:0; Левски - Лудогорец (отложен за 6 септември).
II кръг: 21.07 (петък), 18.45: Верея - Черно море (Диема); 21.00: Витоша Б - Етър (Диема спорт); събота, 18.45: Пирин - Септември (Диема спорт); 21.00: ЦСКА-Сф - Лудогорец (Диема спорт); неделя, 18.45: Славия - Ботев Пд (Диема спорт); 21.00: Локо Пд - Левски (Диема спорт); понеделник, 20.30: Дунав - Берое (Диема спорт)

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 337

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 338

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 366

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 323

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 409

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 335

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 340

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ