Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Януари 2018 | Събота
 
вход регистрирай се

Спорт

Македонци съдят Локо Пд за 100 000 евро

Металург Скопие иска такса солидарност за трансфера на Стефан Йефтоски

Дума

18. Юли 2017 , брой: 138   201   0Металург Скопие е завел дело във ФИФА срещу Локо Пд. Македонският клуб иска 100 000 евро такса солидарност за преминаването на юношата им Стефан Йефтоски при "смърфовете". Подобни компенсации се полагат за играчи, ненавършили 23-годишна възраст. Максималният размер на обезщетението е 320 000 евро. Засега от "Лаута" не потвърждават за дело срещу клуба. То обаче е още отпреди 2 месеца и "черно-белите" са се обърнали към юристи за помощ.
"Кой каквото иска да прави, ние разполагаме с всички необходими служебни бележки, че от Металург го пускат при нас без финансови претенции", обяви пред "Марица" собственикът на клуба Христо Крушарски.
"Не знам нищо, не съм чувал подобна информация, касаеща моя трансфер", призна 20-годишният Йефтоски. Той пристигна в Пловдив през януари 2016 г. и е основен играч на "смърфовете".
При евентуална загуба на делото от страна на шампиона на България за 2004 г., пловдивчани са заплашени от различни санкции. Първата е отнемане на 3 т., но ако сумата не бъде изплатена до месец от решението, следва забрана за картотека на един футболист. При положение че се стигне до следваща санкция, то тя ще е забрана за трансфери. На този етап не е изключено забавянето на заплатите в клуба да се дължи до известна степен и на висящото дело.
Самият Крушарски оповести миналата седмица, че ще погаси задълженията към играчите вчера, но отложи плащанията за утре. Смята се, че на "Лаута" имат да взимат по 2 забавени заплати. Някои от избягалите футболисти пък твърдят, че Крушарски им е плащал за последно през януари.


Стефан Йефтоски
lokomotivpd.com

 

 

Апис
Всички права запазени "ДУМА"