20 Април 2024събота03:14 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 138

автор:Дума

visibility 21

Шиникова се срина в ранглистата
Изабелла Шиникова се срина в световната ранглиста. Българката регресира с 82 позиции до №289 със 164 т. и от трета ракета вече е шеста на България. Втора от българките остава Виктория Томова, която падна с 5 места до №167 с 317 т. Трета вече е Елица Костова, която падна с 69 позиции до №220 с 235 т. Четвърта е Сесил Каратанчева, която се изкачи с 4 места до №231 с 221 т.

Осма победа за Аоияма в Нагоя
Даниел Иванов-Аоияма записа осма победа на летния турнир по сумо в Нагоя. В схватка от IX кръг борецът от Елхово сломи японеца Чионокуни с хватката "йорикири" и запази второто място в класирането с актив 8-1. Така той еднолично излезе на тази позиция, след като японският "одзеки" Такаясу загуби от "Малкия танк" Йошикадзе. Лидер остава монголският "Йокодзуна" Хакухо, който победи и Кагаяки и още не познава загуба в Нагоя. Аоияма ще спори днес с Чьотаирю.

ЛУКойл върна Христо Николов в България
Баскетболният шампион ЛУКойл Академик върна Христо Николов в България след 8-годишно отсъствие. Баскетболистът с прякора Гларуса е първото ново попълнение на шампионите, които стягат мащабна селекция. Тя започна миналата седмица, когато за треньор бе взет Шарон Друкер (Изр). За последно Николов игра за Остров Виелкополски, който изведе до бронзовите медали в Полша. "Радвам се, че ми дават шанс да се върна в България. Все пак този клуб е емблемата на българския баскетбол в Европа. Благодарен съм за тази възможност", призна Николов.

Ивайло Иванов със злато за Европейската купа
Ивайло Иванов (81) се окичи със златен медал на Европейската купа по джудо в Саарбрюкен, Германия. На финала българинът победи за 3:39 мин. с "ипон" Мартин Матияс (Гер). Преди това в групите той записа чисти победи срещу Клеман Гийо и Робин Гуче, а в най-трудната си среща надделя след продължение над поляка Дармиян Степиен с 2:1 нак. точки. На 1/2-финалите Иванов победи с "ипон" само за 100 сек. Михаел Кистлер (Швейц). Европейският вицешампион Янислав Герчев (60) пък загуби мача за бронза от Йоре Верстретен (Бел) с "ипон" и остана пети.


Италианците Джорджо Мизини и Манила Фламини (в средата) станаха световни шампиони в синхронното плуване за смесени дуети на ХVII световно първенство в Будапеща. На подиума са и сребърните медалисти Михаела Каланча и Александър Малцев от Русия (вляво) и бронзовите Канако Китао Спендлав и Бил Мей от САЩ. Дисциплината се провежда за втори път на световни шампионати след Казан 2015
Снимка БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ