26 Април 2024петък17:45 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Развод ми дай...

Започнаха същинските преговори между ЕС и Великобритания за "Брекзит"

/ брой: 138

автор:Дума

visibility 71

Британският министър за "Брекзит" Дейвид Дейвис даде начало на същинските преговори за изтеглянето на Великобритания от Европейския съюз. Дейвис се среща с преговарящия на ЕС Мишел Барниер. Това бе началото на четиридневните преговори, които провеждат двата екипа в Брюксел.
Ако двете страни искат да бъде спазен срокът на процедурата, те имат по-малко от две години за уреждане на спорните въпроси. Европейските лидери искат на 30 март 2019 година британският премиер Тереза Мей да обедини нацията си зад ясен, детайлен план относно минимизирането на икономическите и социални проблеми, произтичащи от "Брекзит".
През следващите дни ще се обсъждат едни от най-спорните въпроси между Лондон и Брюксел. Преговарящите обещаха да работят за напредък. Ръководителите на преговорните екипи започнаха да обсъждат позициите си по въпроса за статута на гражданите на ЕС във Великобритания и съответно на британските граждани в ЕС, финансовите задължения на Лондон към бюджета на ЕС и политическия диалог за решаване на ситуацията със Северна Ирландия след излизането от Евросъюза.
"За нас е от изключителна важност да отбележим добър напредък. Ще определим различията си, за да се справим с тях, както и общите си позиции, за да ги подсилим. Време е да се хванем за работа и да постигнем успешни преговори", коментира британският министър по "Брекзит" Дейвид Дейвис.
От своя страна ръководителят на преговарящия екип на ЕС Мишел Барние посочи, че трябва да бъдат разгледани и сравнени позициите на двете страни, за да се постигне напредък, като сега щяло да се навлезе в дълбочина по различните теми.
"Постигнахме значителен напредък в хода на първия кръг, сега преминаваме към обсъждане на належащи проблеми за "Брекзит". В четвъртък ще обобщя резултатите от този кръг", каза Барние.
Междувременно британският в. "Дейли експрес" побърза да сгъсти краските, като обяви, че повече от 170 хиляди румънци и българи са пристигали във Великобритания, откакто Европейският съюз облекчи ограниченията преди три години. Броят на имигрантите от двете източноевропейски страни се е вдигнал от 129 хиляди през януари 2014-а до 300 хиляди през март 2017 година. Това се равнява на 120 румънци и 20 българи, идващи на британска територия всеки ден.
Депутатът от Консервативната партия Дейвид Дейвиес заяви по този повод: "Това е много притеснително, тъй като не знаем колко от тези хора си намират работа и колко от тях се ползват от различни помощи". "Тези цифри показват значението на правилата за имиграционен контрол, и именно това ще можем да правим излезем ли от ЕС", каза той. От "Мигрейшън уоч" подчертават значението на ограничаването на миграцията от ЕС след "Брекзит", твърдейки, че според две трети от гражданите Британия вече е "пренаселена".

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ