28 Март 2024четвъртък10:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Южна Корея търси разговори със Севера

/ брой: 138

автор:Дума

visibility 25

Южна Корея е предложила на северната си съседка да проведат преговори с участието на представители на отбранителните ведомства, както и хуманитарни консултации. Това е първият официален контакт между двете страни след избирането на новия президент на Южна Корея Мун Чже Ин.
Южна Корея предлага също така възстановяване на "горещите линии" по военни и правителствени въпроси, прекъснати едностранно от Севера през миналата година, след като Южна Корея му наложи санкции заради ядрен опит.
Според южнокорейската агенция Рьонхап, цитирана от ТАСС, преговорите може да се състоят на традиционното за такива срещи място - граничния пункт Панминчжон - на 21 юли. Засега обаче няма официален отговор от Пхенян.
Идеята за тези преговори бе споделена от президента на Южна Корея Мун Чже Ин по време на изказване в Берлин на 6 юли. В края на август 2015 година именно чрез подобни преговори бе понижено напрежението между двете страни.
Южнокорейската страна е предложила и консултации по линия на Червения кръст на същото място на 1 август. Този проект има за цел да събере разделени от войната през 1950-1953 г. семейства. Последните такива събирания датират от 2015 г., а южнокорейският Червен кръст предлага следваща среща да бъде организирана през октомври, когато е голям местен празник, празнуван и в двете страни.
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ