Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Европредседателството не било сгради, а послания, обяви Екатерина Захариева

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   93   0Европредседателството не е сгради, а преди всичко послания и уменията на България да постига баланс, съгласие, консенсус и солидарност между европейските държави. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред НТВ. По думите й парите, отпуснати за НДК, са за европредседателството на България. "Надявам се скандалът да не измести истинския дебат по време на председателството ни. Нека да оставим органите да си свършат работата и ако има злоупотреби, да се разследват. Важно е да се установи дали има злоупотреби и от кого, защото това ще затвори темата", каза Захариева. Според нея още от преди казуса с НДК в публичното пространство се говорело колко ще струва и какви мерки за сигурност ще се предприемат. "В същото време нямаше толкова много дебат по целите, които си поставяме по приоритета на председателството", обясни тя. По думите й страната ни почти изцяло е готова с програмата. "Разбира се, тя ще бъде финализирана в края на годината", каза Захариева и допълни, че това не е заради закъснение, а защото така вървят председателствата.
По повод Договора за добросъседство между България и Македония с новото правителство там, тя обясни, че очаква да бъде подписан.
Във връзка със скандалите около НДК и българското председателство на ЕС, преди дни ресорният министър Лиляна Павлова обяви, че приоритетите били наречени три "К". Това били консенсус, конкурентоспособност и кохезия, като в първото послание за консенсус са важните теми, които си поставяме - търсене на консенсус, подкрепа и най-вече европейска перспектива за Западните Балкани. Второто послание било консенсус по темата сигурност и миграция, третото е търсенето на консенсус в политиките, политиките за правосъдие, справедливост, ефективност, както и темата за макрорегионалните стратегии и синергията, която трябва да направим в подхода за Дунавския и Черноморския регион.

 

 

България

 • С имоти за 8 лв./кв.м се облажили и други гербаджийски функционери
  25. Юли 2017 143
  157
  0

  Още през 2004 г., когато започна бумът на строителството, Живко Мартинов, станал известен като депутата със суджука, започва да изкупува на безценица апетитни земи в Каварненско.
  Един от "ударите" е сделка с общински поземлени имоти в каварненското село Божурец. Освен Мартинов със земя за 8 лв./кв.м без наддаване в края на 2004 г. се сдобиват тогавашният добрички областен...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"