Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Коментари

София на две скорости

Ина Михайлова

17. Юли 2017 , брой: 137   1556   0Щели били да забранят каруци в центъра на София по време на европредседателството, закани се "Пътна полиция". И каква стана тя? Забранява се нещо, което вече е забранено отпреди повече от десет години.
Що ни занимават с неспособността си да прилагат законите? Пардон. Публично ни информират, че може и така, ама и иначе. Не е ли това лицемерие - за "пред чужденците" проблем няма, а нас кучета ни яли. Като свърши председателството на Съвета на ЕС - пак каруци по улиците и заспали контролни органи по кафенетата и под дърветата.
И що е цялото напрежение? Да се покажем пред Брюксел такива, каквито трябва да бъдем, а като си заминат бюрократите - да потънем пак в познатото правоприлагане.
Като мислят толкова как да не се изложим пред Европата, защо не вземат за шест месеца да оправят онези неща, заради които наистина сме за срам и позор. И на опашката в ЕС. Например доходите, а? Глупости! Това не ни излага толкова, колкото каруците по булевардите, нали? Така мислят родните управници, които се чудят как по-мазно да се наведат пред брюкселските началници.
Харесва ли ви или не, но София е на две скорости. Една - по време на европредседателството, а друга - преди и след това. Тръгнали иначе небостъргачи да вдигат и да избират инвестиционните интереси пред закона. И сега с каруците пак е същото. "Водачите" им ровят по контейнерите всеки ден, но няма кой да ги види. Или ги вижда, символично ги предупреждава и глобява, но най-паче подминава. За пред чужденците ще им свият перките, а после те ще се развихрят двойно, за да наваксат пропуснатото.
Казаха ни го - ще замажат с баданарката и ще приложат закона тогава, когато на тях им отърва. Щото трябва да покажем лъскавата страна на Брюксел и да оправдаем милиардите им. А след това - пак чатала на врата, разруха, парата в техните джобове и дий, коньо, дий!
Не е това държава, ей... Пълна цигания.

 

 

Коментари

  • 26. Юли 2017 144
    88
    0

    Няма дим без огън, е рекъл народът. Като слуша и гледа от дни какви ги плещят и как се заканват родни работодатели, се питаме какво наистина искат тези хора? Стигат само вчерашните совалки на високо равнище, за да се досетим, че пак ни кроят капата. За орязване на извоювани вече социални и трудови права. Защото откак ГЕРБ са на власт, правят само...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"