Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

НАЗП предупреди за опасни детски площадки и фалшив алкохол по морето

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   70   015 от 20 детски площадки в туристически обекти у нас са опасни. Това е показала проверка на Националната асоциация за защита на потребителите (НАЗП). Сред най-стряскащите нарушения била детска площадка на 20 метра от пясъка. В нея, за да може дете да се качи на пързалката, люшкащите се деца трябва да спрат да се люлеят. В неправителствената организация получили и девет сигнала в първата десетдневка на юли със съмнения за фалшив алкохол във вечерни и нощни заведения близо до плажа.
Опитите ни да се свържем по телефона с председателя на Комисия за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, за да го информираме и да подадем сигнал, останаха безуспешни. Не използвахме стандартния начин за подаване на сигнал, тъй като предходният месец от изнесените факти от Маргаритов беше видно, че при 380 оплаквания на потребителите нямаше нито един наказан търговец, информираха от асоциацията. От НАЗП обвиняват Комисията за защита на потребителите, че позволява нелоялните търговски практики да надхвърлят 70% на пазара.

 

 

Икономика

 • Общо шест са областните градове, които през 2001 г. са изпреварвали София по доходи, в столицата обаче те са нараснали над 4 пъти за 15 г.
  25. Юли 2017 143
  79
  0

  В следващите години дупката между доходите на най-богатите и най-бедните региони в страната ще расте, става ясно от анализ на Института за пазарна икономика и геоинформационната компания "Мапекс".
  Враца, който се намира в най-бедния регион на ЕС, през 2001 година е бил един от градовете с най-високи доходи у нас. Общо шест са областните градове, които по това време изпреварват...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"