Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

НАЗП предупреди за опасни детски площадки и фалшив алкохол по морето

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   99   015 от 20 детски площадки в туристически обекти у нас са опасни. Това е показала проверка на Националната асоциация за защита на потребителите (НАЗП). Сред най-стряскащите нарушения била детска площадка на 20 метра от пясъка. В нея, за да може дете да се качи на пързалката, люшкащите се деца трябва да спрат да се люлеят. В неправителствената организация получили и девет сигнала в първата десетдневка на юли със съмнения за фалшив алкохол във вечерни и нощни заведения близо до плажа.
Опитите ни да се свържем по телефона с председателя на Комисия за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, за да го информираме и да подадем сигнал, останаха безуспешни. Не използвахме стандартния начин за подаване на сигнал, тъй като предходният месец от изнесените факти от Маргаритов беше видно, че при 380 оплаквания на потребителите нямаше нито един наказан търговец, информираха от асоциацията. От НАЗП обвиняват Комисията за защита на потребителите, че позволява нелоялните търговски практики да надхвърлят 70% на пазара.

 

 

Икономика

  • БСП иска промяна на законовата уредба на позелените отношения
    20. Септември 2017 184
    98
    0

    Темата за поземлените отношения създава проблеми и напрежение в редица малки населени места. Това заяви вчера в Народното събрание депутатът от БСП за България и заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие проф. Светла Бъчварова. Вчера в парламента имаше разискване по питане от проф. Светла и Георги Гьоков за политиката на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"