Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

България

Социалисти участваха в "Диалог между политическите партии от Европа и Китай"

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   90   0Янаки Стоилов, член на НС на БСП, и Петър Витанов, депутат "БСП за България", взеха участие в "Диалог между политическите партии от Централна и Източна Европа и Китай 2017 г.", проведен в Букурещ, Румъния. Основни теми на срещата бяха Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ (16+1) и  Инициативата "Един пояс, един път". По време на дебатите Стоилов отбеляза, че диалогът с Китай, освен между съответните държави и партии, се развива в наднационален и местен аспект. Според него контактите "лице в лице" на хора в различни области на обществения, стопанския и културен живот са най-здравата и трайна връзка, която гарантира устойчивост и развитие на отношенията. Стоилов посочи като пример създаването на китайско-български академичен център. Обменът на студенти, преподаватели между Китай и България, включително чрез програмата "Еразъм+", ще развият сътрудничеството в областта на образованието и науката, категоричен е той.
"България е най-пряката дестинация за един от железопътните "маршрути на коприната" за бърз и сравнително евтин превоз на стоки между Азия и Европа. Въпросът към българската страна и нейното правителство е - ще намери ли България съвременния път на коприната?", попита Стоилов.
Витанов постави акцент върху важността на диалога в засилване на сътрудничеството, основано на взаимно разбирателство и доверие.

 

 

България

 • С имоти за 8 лв./кв.м се облажили и други гербаджийски функционери
  25. Юли 2017 143
  157
  0

  Още през 2004 г., когато започна бумът на строителството, Живко Мартинов, станал известен като депутата със суджука, започва да изкупува на безценица апетитни земи в Каварненско.
  Един от "ударите" е сделка с общински поземлени имоти в каварненското село Божурец. Освен Мартинов със земя за 8 лв./кв.м без наддаване в края на 2004 г. се сдобиват тогавашният добрички областен...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"