Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

България

Социалисти участваха в "Диалог между политическите партии от Европа и Китай"

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   107   0Янаки Стоилов, член на НС на БСП, и Петър Витанов, депутат "БСП за България", взеха участие в "Диалог между политическите партии от Централна и Източна Европа и Китай 2017 г.", проведен в Букурещ, Румъния. Основни теми на срещата бяха Инициативата за сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ (16+1) и  Инициативата "Един пояс, един път". По време на дебатите Стоилов отбеляза, че диалогът с Китай, освен между съответните държави и партии, се развива в наднационален и местен аспект. Според него контактите "лице в лице" на хора в различни области на обществения, стопанския и културен живот са най-здравата и трайна връзка, която гарантира устойчивост и развитие на отношенията. Стоилов посочи като пример създаването на китайско-български академичен център. Обменът на студенти, преподаватели между Китай и България, включително чрез програмата "Еразъм+", ще развият сътрудничеството в областта на образованието и науката, категоричен е той.
"България е най-пряката дестинация за един от железопътните "маршрути на коприната" за бърз и сравнително евтин превоз на стоки между Азия и Европа. Въпросът към българската страна и нейното правителство е - ще намери ли България съвременния път на коприната?", попита Стоилов.
Витанов постави акцент върху важността на диалога в засилване на сътрудничеството, основано на взаимно разбирателство и доверие.

 

 

България

 • Румен Радев препоръча на Борисов да не чете нелепици от хвърчащи листчета
  20. Септември 2017 184
  276
  0

  Управляващото мнозинство направи пореден ход, с който увеличи шансовете на американците да пробутат на България любимите на ГЕРБ Ф-16. Временната парламентарна комисия за проучване на избора за купуване на нови изтребители предлага да започнем отначало преговорите и набирането на оферти да започнат отначало.
  От Ню Йорк Румен Радев посъветва...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"