26 Април 2024петък03:58 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Славия спъна ЦСКА-Сф на старта

"Белите" продават Петко Христов на Фиорентина за над милион евро

/ брой: 137

автор:Дума

visibility 237

Славия спъна ЦСКА-Сф на старта на Първа лига. Пред полупразния Национален стадион двата тима поделиха по точка, след като Фернандо Каранга (28) изведе символичните гости, а Ивайло Димитров (62) възстанови равенството. "Белите" измъкнаха хикса най-вече с правилна тактика и умела игра в защита. Стражът им Георги Петков също така отрази няколко чисти положения, а и късметът го покри, защото Кирил Десподов (59) не можа да уцели опразнената врата от 11 м. Петков също така се превърна в главно действащо лице след мача, защото се заяде с феновете на "червените". През второто полувреме той пазеше на вратата пред сектор "Г", а при всяко докосване феновете на ЦСКА-Сф го обиждаха. След мача бившият капитан на Левски застана с лице към агитката, сложи ръка на ухото си и направи знак, че не може да чуе освиркванията. Впоследствие, подразнени от неговата реакция, играчите на "червените" отидоха да му търсят обяснение, като най-деен беше Кристиян Малинов. Халфът тръгна да го блъска, но бързо беше укротен.
"Белите" можеха да направят и пълен обрат над смятания за фаворит противник. Иван Минчев изпълни прекрасно пряк свободен удар, като центрира  отлично към Петко Христов (69). Централният защитник стреля силно с глава, а стражът Георги Китанов само изгледа как топката преминава на сантиметри над гредата.
За 18-годишния Христов това беше и последният мач за "белите". Тази седмица той ще подпише с Фиорентина, като двата клуба вече са постигнали договорката. Трансферът е най-скъп на български футболист това лято и Христов става най-скъпият продаден млад играч у нас. Той бе титуляр и на европейското за юноши до 19 г. в Грузия, където нашите завършиха 8-и.
"Говорим за доста пари. Става въпрос за повече от 1 млн. евро. Те ще бъдат изплатени на 3 транша. Чакаме обаждане от Флоренция, за да разберем кога точно Петко ще пътува. Това би трябвало да се случи най-късно до сряда. Имаше интерес и от други отбори - Зенит, Вердер и още един силен италиански клуб. Офертата на руския гранд беше по-голяма, но Петко предпочете Фиорентина, защото това е отбор с огромни традиции. Радвам се, че направихме силен трансфер. Все пак той ще бъде на 100% факт, когато подпише договор в следващите дни. Дали Петко ще играе в мъжкия отбор на Фиорентина, или във втория, или ще бъде някъде преотстъпен, това не зависи от нас, а от ръководството на италианския клуб. Пожелавам му успех, защото той е изключителен талант и тепърва ще разгръща огромния си потенциал", обяви шефът на Славия Венци Стефанов.

Първа лига
I кръг

Славия - ЦСКА-Сф 1:1 1:0 Каранга (28) 1:1 Ив. Димитров (62); Черно море - Витоша Б 1:0 Божилов (64); Етър - Локо Пд 1:2 0:1 Марчев (31) 0:2 Кики (45+2) 1:2 Цв. Тодоров (84); Берое - Верея 0:0 ЧК: Енчев (79-В); снощи: Ботев Пд - Пирин; днес, 20.30 Септември - Дунав (по Диема Спорт); Левски - Лудогорец (отложен за 6 септември).

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ