Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Култура

В Никопол честваха 140 години от освобождението на града

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   75   0С премиера на документалния филм за Никопол "Никопол: Последната столица. Битката за Града на победите" в камерната зала на читалището започнаха инициативите, посветени на 140 г. от освобождението на Никопол на 13 юли. Създател на документалния филм е екипът на продуцентска къща "Файф стар медия" с управител Степан Поляков. Прожекцията премина при голям интерес от никополчани. Честванията продължиха на Паметника на победата. С преглед на историческите събития кметът на община Никопол д-р Валерий Желязков откри церемонията по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите воини в Руско-турската война. Гости на общината по случай светлата годишнина бяха Стефан Бурджев - народен представител от парламентарната група "БСП за България", който прочете поздравителен адрес към никополчани, Мирослав Петров - областен управител на област Плевен, и Степан Поляков. Вчера, в деня на освобождението, в храм "Успение на Пресвета Богородица" бе отслужена панихида за загиналите воини. Организатори са община Никопол и НЧ "Напредък 1871", научи ДУМА от Николинка Христова - секретар на читалището.

Снимка Е. Филипов и Н. Татаров

 

 

Култура

 • Повече от 60 български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия
  26. Юли 2017 144
  47
  0

  Варна ще бъде домакин на най-голямата книжарница на открито в България от 28 юли от 18 ч. до 6 август в Литературния кът, пешеходната зона на бул. "Сливница" (в близост до пресечката с ул. "Стефан Караджа").
  Повече от 60 български издателства и книгоразпространители ще представят хиляди книжни заглавия в пространството от хотел "Черно море" до Фестивалния и...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"