Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

21 Ноември 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Свят

Тръмп харчи милиони за адвокати

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   204   0Президентът на САЩ Доналд Тръмп и екипът му са похарчили за три месеца почти 700 хил. долара за "юридически консултации", съобщи "Политико". 50 хиляди са отишли само за адвокат за сина на президента - Доналд Тръмп-младши.
Отбелязва се, че общо от началото на предизборната си кампания до днес Тръмп е дал за адвокатски услуги повече от 4,5 милиона долара.
Междувременно "Ню Йорк таймс" съобщи, че президентът е наел още един адвокат за юридическия си екип, който защитава интересите му във връзка с разследването на контактите му с Русия. Тай Кобб, авторитетен адвокат и бивш прокурор, е възприеман като ветеран в американското правосъдие. Той стана част от юридическия екип на Тръмп, след като на фона на разрастващото се разследване за предполагаемата руска намеса в президентските избори в близките кръгове на президента се появиха опасения, че личният адвокат на Тръмп, Марк Касовиц, няма да се справи сам със ситуацията.

 

 

Свят

 • Ангела Меркел не успя - поне засега - да състави правителство
  21. Ноември 2017 228
  136
  0

  В стабилната и икономически преуспяваща Германия, страната в сърцето на Европа, моторът на ЕС, точно осем седмици след изборите за Бундестаг никой не знае какво предстои. Преговорите за "ямайска" коалиция се провалиха с гръм и трясък.
  Малко преди полунощ срещу понеделник Кристиан Линднер - лидерът на Свободната демократическа партия,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"