Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Септември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Свят

Тръмп харчи милиони за адвокати

Дума

17. Юли 2017 , брой: 137   167   0Президентът на САЩ Доналд Тръмп и екипът му са похарчили за три месеца почти 700 хил. долара за "юридически консултации", съобщи "Политико". 50 хиляди са отишли само за адвокат за сина на президента - Доналд Тръмп-младши.
Отбелязва се, че общо от началото на предизборната си кампания до днес Тръмп е дал за адвокатски услуги повече от 4,5 милиона долара.
Междувременно "Ню Йорк таймс" съобщи, че президентът е наел още един адвокат за юридическия си екип, който защитава интересите му във връзка с разследването на контактите му с Русия. Тай Кобб, авторитетен адвокат и бивш прокурор, е възприеман като ветеран в американското правосъдие. Той стана част от юридическия екип на Тръмп, след като на фона на разрастващото се разследване за предполагаемата руска намеса в президентските избори в близките кръгове на президента се появиха опасения, че личният адвокат на Тръмп, Марк Касовиц, няма да се справи сам със ситуацията.

 

 

Свят

  • Държавата поиска контрола над полицията в Каталония, тя отказва
    25. Септември 2017 187
    113
    0

    Испанската държава поиска да поеме контрола върху полицейските служби на Каталония в пореден опит да осуети провеждането на референдум за независимост от Испания на най-богатата й провинция. В събота държавната прокуратура уведоми всички полицейски подразделения в областта, че са поставени временно под директния контрол на Министерството на вътрешните работи в Мадрид. Решението обаче веднага...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"