Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

23 Ноември 2017 | Четвъртък
 
вход регистрирай се

Икономика

Фондът на фондовете с нов изпълнителен директор

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   193   0Фондът на фондовете има нов изпълнителен директор. Позицията е заета от Светослава Георгиева, която се е занимавала с инвестиционно банкиране и дялово инвестиране в Лондон. Фондът управлява разпределянето на близо 1,2 млрд. лв. от европейските средства за финансов инженеринг.
От Фонд мениджъра на финансовите инструменти в България (ФМФИБ) както е пълното наименование на фонда, не съобщават по какви причини е направена смяната.    Фондът на фондовете има трима изпълнителни директори. Останалите двама  Валери Белчев и Пламен Петков, остават на позициите си.
Георгиева има международен опит в сферата на финансите, както и в европейските институции, съобщават от фонда. През последните пет години е работила в Европейската комисия в Брюксел. Опитът й е свързан с ключови реформи във финансовия сектор и икономическото управление на ЕС след кризата по време на преструктурирането на банковия сектор в Гърция, Италия и Словения. Завършила е икономика и финанси в Лондон (University College London) със специализация в Москва и магистратура във френското бизнес училище ESCP Europe в Париж.


Светослава Георгиева

 

 

Икономика

  • Депутатите одобриха забрана за прехвърляне на задлъжнели фирми и възможност работници да започнат процедура по несъстоятелност при 2 неполучени заплати
    23. Ноември 2017 230
    123
    0

    Да не се допуска прехвърляне на дялове на дружество на трети лица при започнало ревизионно производство по Данъчно-осигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Това предвиждат промените в Търговския закон с вносител БСП за България, приети единодушно от депутатите на първо четене. Според вносителя все още е възможно недобросъвестен работодател да...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"