Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

Фондът на фондовете с нов изпълнителен директор

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   97   0Фондът на фондовете има нов изпълнителен директор. Позицията е заета от Светослава Георгиева, която се е занимавала с инвестиционно банкиране и дялово инвестиране в Лондон. Фондът управлява разпределянето на близо 1,2 млрд. лв. от европейските средства за финансов инженеринг.
От Фонд мениджъра на финансовите инструменти в България (ФМФИБ) както е пълното наименование на фонда, не съобщават по какви причини е направена смяната.    Фондът на фондовете има трима изпълнителни директори. Останалите двама  Валери Белчев и Пламен Петков, остават на позициите си.
Георгиева има международен опит в сферата на финансите, както и в европейските институции, съобщават от фонда. През последните пет години е работила в Европейската комисия в Брюксел. Опитът й е свързан с ключови реформи във финансовия сектор и икономическото управление на ЕС след кризата по време на преструктурирането на банковия сектор в Гърция, Италия и Словения. Завършила е икономика и финанси в Лондон (University College London) със специализация в Москва и магистратура във френското бизнес училище ESCP Europe в Париж.


Светослава Георгиева

 

 

Икономика

 • Общо шест са областните градове, които през 2001 г. са изпреварвали София по доходи, в столицата обаче те са нараснали над 4 пъти за 15 г.
  25. Юли 2017 143
  79
  0

  В следващите години дупката между доходите на най-богатите и най-бедните региони в страната ще расте, става ясно от анализ на Института за пазарна икономика и геоинформационната компания "Мапекс".
  Враца, който се намира в най-бедния регион на ЕС, през 2001 година е бил един от градовете с най-високи доходи у нас. Общо шест са областните градове, които по това време изпреварват...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"