Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Икономика

БДЖ иска да купи от 15 до 30 нови влака

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   91   0Ръководството на БДЖ се опитва да убеди правителството да бъдат закупени от 15 до 30 нови влака. "На финалната права сме, нека българската общественост да има търпение", заяви пред България он ер" изпълнителният директор на холдинга Владимир Владимиров. Новите влакове ще са за отсечките София - Бургас и София - Свиленград, където композициите ще развиват по-високи скорости след ремонтите.
За остарелия подвижен състав той каза: "Правим всичко възможно да не се допусне какъвто и да е инцидент, затова вървим в посоката подновяване на подвижния състав". Спадът в пътуванията от 30 млн. до 25-26 млн. годишно той обяснява освен с лошите условия и с рехабилитацията на инфраструктурата, което налага прекъсвания и превозване на пътниците с автобуси. Той очаква след края на ремонтите и повишаването на скоростта проблемът да се реши. С въвеждането на тол таксите за магистралите Владимир Владимиров прогнозира, че ще се повишат товарите, които железницата превозва.

 

 

Икономика

 • Общо шест са областните градове, които през 2001 г. са изпреварвали София по доходи, в столицата обаче те са нараснали над 4 пъти за 15 г.
  25. Юли 2017 143
  79
  0

  В следващите години дупката между доходите на най-богатите и най-бедните региони в страната ще расте, става ясно от анализ на Института за пазарна икономика и геоинформационната компания "Мапекс".
  Враца, който се намира в най-бедния регион на ЕС, през 2001 година е бил един от градовете с най-високи доходи у нас. Общо шест са областните градове, които по това време изпреварват...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"