Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Септември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Икономика

БДЖ иска да купи от 15 до 30 нови влака

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   117   0Ръководството на БДЖ се опитва да убеди правителството да бъдат закупени от 15 до 30 нови влака. "На финалната права сме, нека българската общественост да има търпение", заяви пред България он ер" изпълнителният директор на холдинга Владимир Владимиров. Новите влакове ще са за отсечките София - Бургас и София - Свиленград, където композициите ще развиват по-високи скорости след ремонтите.
За остарелия подвижен състав той каза: "Правим всичко възможно да не се допусне какъвто и да е инцидент, затова вървим в посоката подновяване на подвижния състав". Спадът в пътуванията от 30 млн. до 25-26 млн. годишно той обяснява освен с лошите условия и с рехабилитацията на инфраструктурата, което налага прекъсвания и превозване на пътниците с автобуси. Той очаква след края на ремонтите и повишаването на скоростта проблемът да се реши. С въвеждането на тол таксите за магистралите Владимир Владимиров прогнозира, че ще се повишат товарите, които железницата превозва.

 

 

Икономика

  • БСП иска промяна на законовата уредба на позелените отношения
    20. Септември 2017 184
    98
    0

    Темата за поземлените отношения създава проблеми и напрежение в редица малки населени места. Това заяви вчера в Народното събрание депутатът от БСП за България и заместник-председател на парламентарната комисия по земеделие проф. Светла Бъчварова. Вчера в парламента имаше разискване по питане от проф. Светла и Георги Гьоков за политиката на Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"