Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Шоу

Щурците изнасят концерт на Пристанище Варна

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   58   0Любимите на няколко поколения "Щурците" ще изнесат концерт-спектакъл на 14 август на Пристанище Варна. Те се събират с бивши членове на групата, гост музиканти и приятелите от "Фондацията", с които над 3 часа ще пеят и ще свирят за многобройните свои почитатели вечните си и незабравими песни.
Под наслов "50 години "Щурците" Кирил Маричков, Валди Тотев и Георги Марков, заедно с Иван Лечев и Славчо Николов като гост-китаристи, ще спрат времето и ще извадят от него всички онези мелодии, които са му дали вкуса и са оставили следи. В концерта ще участват и бившите членове на "Щурците", както и група "Фондацията".
Сантиментален момент на сцената ще бъде виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев, който почина преди 3 години. Непрежалимият китарист ще се включи от екраните и ще свири заедно с колегите си. В памет на Пеци "Щурците" ще изпълнят няколко емблематични песни заедно с него, сред които ще е вечният им хит "Клетва".
Билетите са в продажба в мрежата на ticketportal.bg. Цената е 25 лв.

 

 

Пегас

 • От редактора
  21. Юли 2017 141
  307
  0

  Името на Никола Вапцаров стои редом с това на Ботев и Вазов в съкровищницата на нашата литература. Но той е и от малкото ни поети със световна известност: поезията му е преведена на над 90 езика.
  През 1979 година с Указ на Държавния съвет на НР България е учредена Международна литературна награда "Никола Вапцаров". Нейни носители са световноизвестни имена: Иняцио Бутита от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"