Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Пегас

Екран

Джордж Мартин продуцира нов фентъзи сериал

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   246   0Новелистът и сценарист Джордж Р.Р. Мартин, създал култовата "Игра на тронове", ще бъде продуцент на новия фентъзи сериал, базиран на романа "Който се страхува от смъртта" на американо-нигерийската писателка Нненди Окорафор. Новината бе съобщена от самата нея в туитър, където тя обяви, че книгата й "ще бъде екранизирана от HBO и в момента е в ранен стадий".
"Срещнах се с Нненди преди няколко години и съм страхотен почитател на работата й. Тя е вълнуващ нов талант в нашата област и с уникалния си глас", заяви той и допълни, че дори и в Златната ера на телевизионната драма никога не е имало нещо дори подобно на "Който се страхува от смъртта". Сюжетът разказва за историята на Онйеслуну - дете, заченато след изнасилване в Судан, което притежава магически способности. Книгата през 2011 г. спечели наградата за международна фантастика в категорията "Най-добър фентъзи роман".

 

 

Пегас

 • От редактора
  17. Ноември 2017 226
  474
  0

  Има един момент в "Под игото", когато на годишния изпит малката Събка казва това, което другите мислят и споделят помежду си, но не смеят да изрекат на глас. В настъпилата неловка ситуация верните хора на бея злорадстват. И само кака Гинка се провиква: "Па какво сте такива втрещени? Бога ли разпна момичето? Казва си правото!"
  Сетих се за тази сцена покрай бурята от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"