Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Пегас

Екран

Джордж Мартин продуцира нов фентъзи сериал

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   66   0Новелистът и сценарист Джордж Р.Р. Мартин, създал култовата "Игра на тронове", ще бъде продуцент на новия фентъзи сериал, базиран на романа "Който се страхува от смъртта" на американо-нигерийската писателка Нненди Окорафор. Новината бе съобщена от самата нея в туитър, където тя обяви, че книгата й "ще бъде екранизирана от HBO и в момента е в ранен стадий".
"Срещнах се с Нненди преди няколко години и съм страхотен почитател на работата й. Тя е вълнуващ нов талант в нашата област и с уникалния си глас", заяви той и допълни, че дори и в Златната ера на телевизионната драма никога не е имало нещо дори подобно на "Който се страхува от смъртта". Сюжетът разказва за историята на Онйеслуну - дете, заченато след изнасилване в Судан, което притежава магически способности. Книгата през 2011 г. спечели наградата за международна фантастика в категорията "Най-добър фентъзи роман".

 

 

Пегас

 • От редактора
  21. Юли 2017 141
  307
  0

  Името на Никола Вапцаров стои редом с това на Ботев и Вазов в съкровищницата на нашата литература. Но той е и от малкото ни поети със световна известност: поезията му е преведена на над 90 езика.
  През 1979 година с Указ на Държавния съвет на НР България е учредена Международна литературна награда "Никола Вапцаров". Нейни носители са световноизвестни имена: Иняцио Бутита от...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"