Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

"Въртидрешка" с нова кауза

За пети пореден път инициативата предоставя възможност за размяна на тоалети и забавление

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   317   0Платформата за размяна на тоалети "Въртидрешка" се завръща с нова кауза тази неделя, 16 юли, от 17 ч., в Culture beat club в София. За пети пореден път съмишлениците от Empty Your Wardrobe дават пространство на всички, които искат да презаредят гардероба си, да открият мечтаните дрехи и да споделят с другите любимите си облекла, които вече не носят. Този път инициативата има много блясък - фокусирана е около клубното настроение, а темата на събитието е Disco.
Посетителите могат да донесат до 5 парти дрешки, които искат да разменят с останалите. Както обикновено, те ще бъдат поставени на обозначени за целта места и всеки ще има възможност да избере за себе си толкова, колкото му се прииска, ограничение няма да има. Добре е предварително да се положи грижа за тоалетите, които ще бъдат споделени, трябва да са в много добро състояние. За да няма разочаровани, моден консултант ще посреща гостите на входа и ще преценява кои артикули да бъдат допускани до събитието.
Обичайно организаторите са подготвили много изненади и награди. Какво по-хубаво от лято, коктейли, диско музика и парти дрешки? За доброто настроение ще се погрижи Dj Tot-F. Той ще подсили емоцията с фънки музика, а за разкош ще има и коктейли на промоционални цени.
Идеолозите на проявата винаги са били социално ангажирани и го доказват за пореден път с каузата, която стои зад настоящата инициатива. След като предишните акции на "Въртидрешка" бяха обвързани с благотворително набиране на средства за бебе Валери, фондация "Очи на 4 лапи" и учебния куклен театър на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", този път ще се обърне внимание на проблем, който за съжаление се превръща в съдба за доста жени в България, но за него не се говори много и публично - рак на шийката на матката.
Всеки, който е съпричастен или просто има желание и добро сърце, ще може да даде своята подкрепа и да дари пари в благотворителна кутия за помощ на Мариана в деня на събитието. Тя има нужда от спешна операция, след като й е открит рецидив, изискващ повторна спешна интервенция за отстраняване на органи. Манипулацията е много сложна и може да бъде извършена само в Истанбул.
Дрехите, които не бъдат взети, след събитието ще се дарят на организация, помагаща на хора в нужда. С артикулите, останали от последната "Въртидрешка", организацията работи върху създаването на първата си колекция от рециклирани дрехи. Начинанието е естествено развитие на дейностите на Empty Your Wardrobe, а по него работи студентката по мода и дизайн от НХА Мелинда Хубин. Линията е наречена ЗОВВ на четирите стихии - земя, огън, въздух, вода, и е вдъхновена от идеята да мислим повече за планетата, като най-малкото, което може да направим, е да пазаруваме разумно и осъзнато. Очаквайте ревюто на 7 септември в София.

 

 

Живот

  • Снимките са майсторски поглед върху нестинарството, кукерите, надсвирването с гайди, лазарките, мъжкото хоро в реката, кушията...
    22. Септември 2017 186
    195
    0

    Фотографската изложба "Древни обичаи и традиции от България" ще бъде открита на 27 септември в центъра за дизайн и архитектура "Артплей" в Москва. 14 наши автори ще представят свои работи на експозицията, която може да се разгледа до 17 октомври. Кадрите са на Александър Михайлов, Анастас Търпанов, Ани Петрова, Богдан Стойко,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"