Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

20 Ноември 2017 | Понеделник
 
вход регистрирай се

Живот

Шест макета на орли провокират в Пловдив

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   280   0Арт инсталацията с шест макета на орли провокира към размисъл пловдивчани и гости на града. Целта на организаторите е да се предостави информация за тези птици, за заплахите, пред които са изправени, както и за проектите за тяхното опазване.
Макети на орли са монтирани на височина около 3-4 метра по някои дървета в непосредствена близост до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. Представени са птици, които се срещат в България. Сред тях са царски орел, малък креслив орел, морски орел, скален орел, малък орел и орел змияр. Всеки от тях е в реален размер, като някои достигат над 2 метра при размах на крилете.
Посетителите на емблематичния парк в центъра на Пловдив на 19 юли (сряда) от 17 до 20 ч. благодарение на съвременните технологии ще имат възможност да погледнат света през очите на орела и да полетят на крилете му. В деня на събитието, освен изживяването тип "виртуална реалност" и арт инсталацията, ще бъде организирана и детска работилница за изработване на оригами, посветени на красивите птици.
Инсталацията се реализира по инициатива на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в партньорство с "Eлектроразпределение Юг" и може да се разгледа до 20 юли.

 

 

Живот

  • Специалисти, известни личности и организации застават зад посланието и инициативите на проекта
    21. Ноември 2017 228
    48
    0

    Първата по рода си инициатива у нас предоставя възможност на психотерапевти да работят в споделено пространство. Специалисти вече имат шанса да развиват практиката си в сърцето на София - на място, оформено според специфичните им нужди. Тъй като контактът с клиентите изисква уединение, спокойна атмосфера и уют, дизайнът на модерните кабинети и зали е...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"