Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Живот

Шест макета на орли провокират в Пловдив

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   165   0Арт инсталацията с шест макета на орли провокира към размисъл пловдивчани и гости на града. Целта на организаторите е да се предостави информация за тези птици, за заплахите, пред които са изправени, както и за проектите за тяхното опазване.
Макети на орли са монтирани на височина около 3-4 метра по някои дървета в непосредствена близост до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. Представени са птици, които се срещат в България. Сред тях са царски орел, малък креслив орел, морски орел, скален орел, малък орел и орел змияр. Всеки от тях е в реален размер, като някои достигат над 2 метра при размах на крилете.
Посетителите на емблематичния парк в центъра на Пловдив на 19 юли (сряда) от 17 до 20 ч. благодарение на съвременните технологии ще имат възможност да погледнат света през очите на орела и да полетят на крилете му. В деня на събитието, освен изживяването тип "виртуална реалност" и арт инсталацията, ще бъде организирана и детска работилница за изработване на оригами, посветени на красивите птици.
Инсталацията се реализира по инициатива на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в партньорство с "Eлектроразпределение Юг" и може да се разгледа до 20 юли.

 

 

Живот

  • С подобни устройства се пести електроенергия и се слага край на една от най-разпространените потребителски тревоги: "Дали изключих ютията?!"
    26. Юли 2017 144
    44
    0

    Умни устройства за дома, които се управляват чрез смартфон, вече са пуснати в продажба у нас. Крушката Shelly Bulb консумира само 6W и може да свети в 16 млн. цвята по избор на потребителя. Контактът Shelly Plug (или по-точно преходник) включва и изключва всеки електроуред с консумация до 16 ампера (3,5 kW), като дори има опция да го прави след...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"