Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Септември 2017 | Петък
 
вход регистрирай се

Живот

Шест макета на орли провокират в Пловдив

Дума

14. Юли 2017 , брой: 136   230   0Арт инсталацията с шест макета на орли провокира към размисъл пловдивчани и гости на града. Целта на организаторите е да се предостави информация за тези птици, за заплахите, пред които са изправени, както и за проектите за тяхното опазване.
Макети на орли са монтирани на височина около 3-4 метра по някои дървета в непосредствена близост до Пеещите фонтани в Цар-Симеоновата градина. Представени са птици, които се срещат в България. Сред тях са царски орел, малък креслив орел, морски орел, скален орел, малък орел и орел змияр. Всеки от тях е в реален размер, като някои достигат над 2 метра при размах на крилете.
Посетителите на емблематичния парк в центъра на Пловдив на 19 юли (сряда) от 17 до 20 ч. благодарение на съвременните технологии ще имат възможност да погледнат света през очите на орела и да полетят на крилете му. В деня на събитието, освен изживяването тип "виртуална реалност" и арт инсталацията, ще бъде организирана и детска работилница за изработване на оригами, посветени на красивите птици.
Инсталацията се реализира по инициатива на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в партньорство с "Eлектроразпределение Юг" и може да се разгледа до 20 юли.

 

 

Живот

  • Снимките са майсторски поглед върху нестинарството, кукерите, надсвирването с гайди, лазарките, мъжкото хоро в реката, кушията...
    22. Септември 2017 186
    195
    0

    Фотографската изложба "Древни обичаи и традиции от България" ще бъде открита на 27 септември в центъра за дизайн и архитектура "Артплей" в Москва. 14 наши автори ще представят свои работи на експозицията, която може да се разгледа до 17 октомври. Кадрите са на Александър Михайлов, Анастас Търпанов, Ани Петрова, Богдан Стойко,...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"