17 Април 2024сряда01:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Нелепа загуба за Лудогорец

Бивш цесекар наказа "орлите" в Шампионската лига

/ брой: 136

автор:Дума

visibility 32

Лудогорец записа изключително нелепа загуба при гостуването на Жалгирис с 1:2 в първия мач от II предварителен кръг на Шампионската лига. На ст. "ЛФФ" във Вилнюс българският първенец подходи доста лековерно и си усложни задачата за реванша в сряда в Разград. Абел Анисе (18) откри, но бившият футболист на автентичния ЦСКА Серж Нюаджи бе в основата на обрата. Тогоанецът първо изравни в 78-ата мин., а 7 мин. по-късно асистира за победното попадение на литовския шампион, дело на Мантас Куклис. Нюаджи бе любимец на феновете на "червените", след като на 20 октомври 2012 г. реализира единствения гол във "вечното дерби". Срещу Левски нападателят с френски паспорт вкара първото си попадение в професионалния футбол.
От Литва тимът на Георги Дерменджиев можеше да си тръгне и с по-голяма загуба, но късметът ги покри. Дарвидас Шернас (25) профука 100%-ното голово положение. Той получи топката на празна врата, на половин метър от голлинията, но не намери как да я вкара в мрежата. Вместо това футболистът я прати в ръцете на Ренан дош Сантош. В 61-ата мин. с дълъг пас Натанаел изведе Лукоки зад отбраната на Жалгирис. Холандецът остана сам срещу Армантас Виткаускас, но не успя да го преодолее. Това беше най-чистата възможност за "орлите" да си осигурят комфортна преднина. До края те предимно се бранеха, а треньорът Георги Дерменджиев опита да ограничи щетите и пусна още един защитник. Влезлият като резерва украинец Игор Пластун пък пропусна да изравни в края.
Така пред Лудогорец отново надвисна угрозата да отпадне още във II предварителен кръг, както преди 2 години след мачовете с молдовския Милсами. Тази фаза е изключително важна в Шампионската лига, защото победителят от нея си осигурява още 4 евромача. Загубилият в III кръг отива в плейофния на Лига Европа, а по регламент този, който отпадне в баражите за Шампионската лига, пък се класира за групите на втория по сила евротурнир.
"Допуснахме прекалено много грешки в защита и празни пространства и затова се стигна до това поражение. Все пак това е първият ни официален мач след подготовката и затова все още не сме напълно готови. Капитанът Светослав Дяков не игра, тъй като все още не е възстановен. Не е ясно дали ще играе и в реванша", заяви Дерменджиев. В този мач единственият българин в състава на "орлите" бе защитникът Георги Терзиев. Резерва пък остана другият бранител Александър Василев.
"Изключително съм доволен от футболистите си, защото показаха характер и се вложиха максимално. Играхме като един, бяхме силни и оставихме сърцата си на терена. Добихме опит от последните си 3 участия и вече знаем, че не бива да се подценяваме, когато се изправяме срещу големите в Европа. Най-добре щеше да е, ако бяхме отбелязали и трети гол. Победата е хубава, но 2:1 не е сериозна преднина, а напротив. Имаме още две полувремена в България. В тях ще трябва да играем дори по-добре, отколкото в този мач", смята наставникът на Жалгирис Валдас Дамбраускас.
"На реванша ще ни бъде по-трудно, но вярваме във възможностите си. Трябва да довършим започнатото", закани се и Нюаджи.


Голмайсторът на Лудогорец Абел Анисе в схватка за висока топка с Давидас Шернас в първия мач от II предварителен кръг в Шампионската лига,
спечелен след обрат от Жалгирис във Вилнюс с 2:1. Литовецът бе изгонен в края 
 

Билетът за влак поскъпва с 20% от 7 май

автор:Дума

visibility 300

/ брой: 72

Тецовете в Източномаришкия басейн минават на газ

автор:Дума

visibility 341

/ брой: 72

Инфлацията леко се забавя, но храните поскъпват

автор:Дума

visibility 283

/ брой: 72

Заплаха за поливния сезон в Пловдивско

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 72

Разногласия в Тел Авив за отговора срещу Иран

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 72

В Гърция забраниха паленето на огън

автор:Дума

visibility 303

/ брой: 72

Кипър спира да дава убежище на сирийци

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 72

Накратко

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 72

Широко затворени очи

автор:Мая Йовановска

visibility 323

/ брой: 72

"Наивният" Иран

автор:Юри Михалков

visibility 323

/ брой: 72

Ще изпратим ли на изборите отново бандити във властта?

visibility 295

/ брой: 72

За нов икономически модел в ЕС, базиран на знанието

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 72

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ