26 Април 2024петък16:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 135

автор:Дума

visibility 32

Николай Стайковски с юбилейна изложба
Юбилейна изложба графика и живопис на Николай Стайковски се открива днес в галерията на СБХ в София, ул. "Шипка" 6. Великото минало и неговите реликви - енеолитната керамика и женски "идоли", средновековните и възрожденски църкви и манастири, градове и крепости, герои и светци се превръщат в инспирация и творческо предизвикателство за този изключителен майстор на високопечатната гравюра с ярък и самобитен почерк. Той ги пресъздава с изследователски трепет и преклонение към пластичните традиции, а автентичността и духовната значимост на тези "документи на времето" са подчертани с прецизен художествено-документален подход, изтъкват от СБХ.



Отменени прояви в Полския институт
Концертът песни на Станислав Монюшко и арии от операта "Бохеми" на Дж. Пучини, обявен за 14 юли, петък), както и документалната изложба "Като феникс от пепелта. Унищожаването и възстановяването на Варшава 1939-1955Ф, няма да се състоят, информират от Полския институт в София. Домакините на проявите се извиняват за промените, възникнали поради причини, независими от тях.


Даниел Крейг отново ще бъде Джеймс Бонд

Британският актьор Даниел Крейг, изиграл образа на Агент 007 в четири филма, ще се върне към ролята на Джеймс Бонд, съобщава "Индипендънт". Продуцентът Барбара Броколи планира да се договори с британската певица Адел да изпее темата към новия филм от поредицата. Нейната песен към "007 Координати: Скайфол" спечели "Грами" и "Златен глобус". През ноември 2015 г., след премиерата на филма "007 Спектър", Крейг заяви, че по-скоро ще си пререже вените, отколкото да се снима в още един филм за Бонд. Киносагата за неотразимия Агент 007 е създадена по романите на Ян Флеминг за измисления агент на британското разузнаване Ми6. От 1962 г. в студия EON Productions са заснети повече от 24 филма, чийто общ касов приход превишава 13 милиарда долара. В главната роля, освен Крейг, са се снимали Шон Конъри, Джордж Лейзънби, Роджър Мур, Тимоти Далтън и Пиърс Броснан.

Снимка PLANET PHOTOS/Globallookpress.com
 

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 268

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 282

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 248

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 278

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 208

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 300

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 296

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 259

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 267

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ