Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

22 Ноември 2017 | Сряда
 
вход регистрирай се

Оръжие

„Рособоронекспорт”:

Индонезия планира да купи на кредит изтребители Су-35

Подробностите по договора като бройка изтребители, срокове за доставка, обучение, офсетни задължения, вече са съгласувани

Желязко Тенчев

13. Юли 2017 , брой: 135   381   0Планира се закупуването на многофункционални изтребители Су-35 от страна на Индонезия да се осъществи чрез стоков кредит. В момента въпросът се обсъжда в Русия. За това е съобщил директорът на «Рособоронэкспорт» Александър Михеев. Подробностите по договора като бройка изтребители, срокове за доставка, обучение, офсетни задължения, са съгласувани на 19 юни т.г., е посочил ръководителят на Федералната служба по военно-техническо сътрудничество Дмитрий Шугаев.
През февруари 2016 г. бе съобщено, че Индонезия има намерения да закупи 10 самолета Су-35. Тази информация по-късно потвърди и министърът на отбраната на Индонезия Рямизард Рякуду. Още през 2015 г. бе планирано покупката на 12 нови изтребителя Су-35 за ВВС на Индонезия. Целта бе да се заменят остаряващите морално и физически изтребители F-5E/F Tiger II. По това време от 12 придобити, в летателна годност бяха само 2 машини.
Су-35С е многофункционален изтребител поколение 4++, най-новият самолет, създаден на база на легендарната вече платформа Т-10С, основа за моделното семейство Су-27/Су-30 и техните модификации.
Су-35С е закупен от ВВС на Русия (2 партиди с обща численост 96 машини). Версията Су-35СК бе продадена през декември 2016 г. на Китай в 24 броя.


Су-35С е многофункционален изтребител поколение 4++
Снимка toinformistoinfluence.com

 

 

Оръжие

  • След Египет и Малайзия, ОАЕ също пожелаха да имат от френските военни кораби
    16. Ноември 2017 225
    76
    0

    Обединените арабски емирства ще станат поредният клиент на френската корабостроителница "Навал груп", като закупят две корвети от клас "Гоуинд". Това стана ясно по време на пресконференция на френския президент Еманюел Макрон в ОАЕ, след преговори с принца наследник на Абу Даби и зам.-министър на отбраната на ОАЕ Мохамед бен Заид...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"