27 Април 2024събота04:36 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 134

автор:Дума

visibility 108

Песенна вечер в Полския институт
Концерт с песни на Станислав Монюшко и арии от операта "Бохеми" на Дж. Пучини изпълняват оперните певци Христиана Игнатова, Лилия Здравкова, Димитър Зашев, Жана Костова, Ованес Каспарян, Николай Моцов, Илия Илиев, Стефан Димитров, Олексей Римша на 14 юли от 19.30 ч. в салона на Полския институт в София, ул. "Веслец" 12. Съпровод на пиано - Венилина Малинова. Входът е свободен.


"Ножица трепач" гледа днес варненската публика
Веселин Ранков, Георги Къркеланов, Стефания Колева, Ненчо Илчев, Иван Радоев, Гергана Данданова, Александър Дойнов може да види публиката днес от 19.30 ч. в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Пиесата на Брус Джордан и Мерилин Ейбръмс в постановката на проф. д-р Ивайло Христов вече години се радва на огромен зрителски интерес у нас. Повече от 250 пъти тя е играна на сцената на Театър "Българска армия" и всеки път - с отворен финал, с участието на публиката в разплитането на криминалния сюжет.



Ретроспектива на Годар в руските кина
В Москва и Санкт Петербург от 20 до 22 юли ще бъдат показани филми на френския режисьор Жан-Люк Годар, съобщава Лента.ру. Зрителите ще могат да видят филмите "До последен дъх", "Банда аутсайдери", "Лудият Пиеро". Лидерът на френската Нова вълна откри за световната култура не само възможността за алтернативни методи на създаване на филми, но и ново пространство за език и мислене. Революционните техники на монтажа, саундтрака, повествованието, играта с вече съществуващи символи и жанрове, прямото обръщане към зрителя позволи на киното да влезе в диалог с философията, изкуството и човешкия живот, отбелязват организаторите на панорамата от "Иноекино". Френската Нова вълна е движение в киното от края на 50-е и 60-те години на ХХ в. Представители на направлението стават преди всичко млади режисьори с предишен опит в областта на кинокритиката или журналистиката. 86-годишният днес Жан-Люк Годар също снима такива филми.


"До последен дъх", 1959 г.




Баща и неговото дете разглеждат общинския музей в Хага, Холандия, с първия тур за бебета. Обиколката се нарича "Буги-вуги, бейби!" и е специално предназначена за деца от 4- до 18-месечна възраст
Снимка БГНЕС

13 зърнари са взели 52 млн. лв. субсидии

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Войната в Украйна удвои приходите на ВМЗ-Сопот

автор:Дума

visibility 457

/ брой: 80

Хващат най-много негодни банкноти от 10 лева

автор:Дума

visibility 409

/ брой: 80

ВМРО-ДПМНЕ води на първия тур

автор:Дума

visibility 436

/ брой: 80

Расте напрежението между САЩ и Китай

автор:Дума

visibility 497

/ брой: 80

Педро Санчес подава оставка?

автор:Дума

visibility 430

/ брой: 80

Накратко

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 80

По български

автор:Евгени Гаврилов

visibility 493

/ брой: 80

15 сергии

автор:Таня Глухчева

visibility 492

/ брой: 80

Хем най-бедни, хем богаташи...

visibility 435

/ брой: 80

Абсурдът "Боташ"

автор:Румен Овчаров

visibility 430

/ брой: 80

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ