20 Април 2024събота14:21 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 134

автор:Дума

visibility 21

САЩ разположиха "Пейтриът" в Литва за учения
САЩ инсталираха противовъздушна система от ракети "Пейтриът" в Литва. Тези ракети за пръв пък се появяват в Балтийския регион. Противоракетната система ще бъде използвана по време на военните обучения на НАТО, които започнаха вчера, и ще продължат до 22 юли, съобщиха от Министерството на отбраната на Литва. Междувременно и в Румъния започнаха определяните като най-големите в историята на членството на северната ни съседка във военния алианс учения.

Забраната на никаба в Белгия не е нарушение
Европейски съд по правата на човека (ЕСПЧ) потвърди, че забраната за носене на никаб на обществени места в Белгия, не нарушава нормите на Европейската конвенция за правата на човека. Съдът е проверил редица оплаквания по този въпрос, но счита, че забраната от юни 2011 г. за носене на никаб на обществени места не е в нарушение на правото на неприкосновеност на личния живот и свободата на религията и не е дискриминационно.

Вонен самолет се разби край Мисисипи

16 души са загинали при катастрофата на американски военен самолет в южния щат Мисисипи, предаде АФП. "Всичките 16 жертви са били на борда на самолета, собственост на корпуса на морската пехота на САЩ. Няма оцелели", заяви директорът на местната служба за извънредни ситуации Фред Рандъл. Самолетът е превозвал муниции.


Русия предлага на партньорите си да бъдат сверени военните карти в Европа. Това заяви министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров след неформалната министерска среща на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). На снимката Лавров е с австрийския външен министър Себастиан Курц
БГНЕС



Демонстранти блокираха улици в Каракас. Протестиращи срещу предложенията на президента Николас Мадуро за конституционни промени и полиция влязоха в сблъсъци в различни части на венецуелската столица
БГНЕС


71 нови идентифицирани останки на жертви на масовото клане в Сребреница бяха погребани в мемориалния комплекс "Поточари" в деня на 22-рата годишнина от трагедията. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова да се предотврати всяко подобно престъпление в бъдеще и да бъдат признати убийствата срещу босненския анклав, като геноцид
БГНЕС

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ