23 Април 2024вторник22:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Новите стандарти на Мира Кацарова звучат на открито

Созопол, Варна и Пловдив ще бъдат домакини на трите летни музикални срещи

/ брой: 133

автор:Дума

visibility 22

Проектът "The New Standards", чиято премиера беше през март, продължава с три летни концерта на открито. В програмата Мира Кацарова е избрала заглавия, вдъхновени от поп и рок музиката, които са претворени в джаз композиции.
Как звучат песните на Ейми Уайнхаус или Майкъл Джексън в стилистиката на джаза публиката може да чуе на 13 юли в клуб "Ментол" на Варненския централен плаж, на 14 юли в прекрасната градина на клуб "Мишел" в Созопол и на 20 юли в най-пулсиращата част от Пловдив - Капана, където на сцена "Ядрото" Мира Кацарова ще представи "The New Standards".
Заедно с нея на откритите сцени ще бъдат Мирослав Турийски, който е автор на всички нови аранжименти, Веселин Веселинов-Еко, Христо Йоцов и Александър Леков. Всяко заглавие е своеобразно музикално предизвикателство и има свое отличително звучене, но заедно си кореспондират прекрасно и придават на програмата цялостен облик, в който се срещат песните на някои от най-влиятелните имена в музикалната история от последните десетилетия.
В проекта намират място "Teardrop" на "Масив атак", "Use Somebody" на "Кингс ъв Лиън", "Imagine" на Джон Ленън, "Human Nature" на Майкъл Джексън, "Exit Music" на "Рейдиохед", "Kiss me" на "Сикспенс нън дъ ричър", "Ironic" на Аланис Морисет, "Big Yellow Taxi" и "Both Sides Now" на Джони Мичъл, "Love Is A Losing Game" на Ейми Уайнхаус, "Practical Arrangement" на Стинг и "I wish" на Стиви Уондър.
След като прозвучат на открито, новите стандарти на Мира Кацарова ще изпълнят пространствата на някои театрални зали през есента. В първата половина на XX в. законодателите на джаза са създавали стандарти, които и до днес се интерпретират от различни артисти, отдавна познати на публиката. Във времето, в което живеем, музиката е отворена система, без граници. Затова и стандартите имат ново лице. Ще го покаже Мира Кацарова на 13, 14 и 20 юли с "The New Standards".

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 348

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 294

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 333

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 310

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 303

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 332

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ