24 Април 2024сряда04:01 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Целулитът и подутите крака са най-големите кошмари на жените

/ брой: 133

автор:Дума

visibility 122

Целулитът и подутите крака са сред най-големите кошмари на съвременните жени, без значение от тяхната възраст, сочат последни проучвания. Портокаловата кожа е не само естетичен дефект, но и сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната система, както и кръвоносната, уточняват експерти. Поразява момичета в пубертета, жени по време на бременност или менопауза, а също и представителки на нежния пол, употребяващи контрацептивни медикаменти.
Специалисти изтъкват, че една от главните причини за появата на целулит е лошата микроциркулация на кръвта, вследствие на слабо активен начин на живот и отсъствие на физически тренировки. От значение са и вредните навици - употребата на алкохол и тютюнопушенето. Портокаловата кожа може да бъде провокирана и от настъпил хормонален дисбаланс: дисфункция на яйчниците, надбъбречната и щитовидната жлеза. До натрупването на целулит водят нездравословното хранене, както и стресът, на който сме подложени всекидневно.
Няма пряка зависимост между наднорменото тегло и целулита, тъй като образуването му е нарушение в разпределението на мастната тъкан на кожата, а подкожна мазнина имат дори и много слабите дами, разкриват експерти.
Напоследък все повече жени се доверяват на новите технологии в борбата с портокаловата кожа и ускоряват резултата с подкрепящи антицелулитни процедури на всеки 3 или 6 месеца. Иновативният апарат TriActive+ е известен дори сред звездите като машината, която се прицелва в несъвършенствата. Устройството комбинира три технологии: работи с ултразвук, лазер, радиочестота - за ефективно елиминиране на локалните натрупвания на мазнини, лимфния застой и отпуснатостта на кожата.
"Много хора прибързват и прибягват до липосукция. Ние сме с един ход напред. Не е необходимо да се прави операция, която може да доведе до усложнения" - категорична е Боряна Тимнева, физиотерапевт в столичната Jewel Skin Clinic. Процедурите с новата технология намаляват целулита, тонизират кожата, правят я еластична, без да бъде отпусната, намаляват задържането на течности и подобряват химичните реакции дори и при лечение на "синдрома на тежките крака", хармонично премоделират тялото, стягат проблемните места в зоната на шията и деколтето, премахват двойната брадичка. Действието на апарата е свързано с превръщането на мазнините в течност и изхвърлянето им.



Повечето пациенти виждат значителна разлика след първата процедура, но за да е траен ефектът, необходимо е да се правят поддържащи терапии. А за тялото трябва да се грижим най-вече със спорт и здравословно хранене.
 

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 408

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 447

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 441

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 411

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 398

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 428

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ