18 Април 2024четвъртък14:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Румен Драганов:

Има корупция по високите политически етажи

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 16

"Две години слушаме как България ще стане конкурентна на Гърция, където чадърите и шезлонгите са безплатни. Има корупция по високите политически етажи за съжаление", заяви директорът на Института за оценки и анализи в туризма Румен Драганов, цитиран от БГНЕС. Във връзка с казуса с къмпинг "Нестинарка", където по концесия чадър и шезлонг са по 0,36 ст., но се оказа, че туристите са задължени да взимат и шалте за 5 лв., както и многобройните примери за храни по ресторантите на морето, които достигат безумни цени и отблъскват българите, той посочи, че именно това са примерите за корупция. Тук не е въпросът, че не се издава касова бележка за шалтето, а как се постигнаха тези концесии, каза Драганов.
"Концесиите бяха раздадени по подобен начин и фактът е, че обществото отново е изиграно. Това е лек пример как се подиграват на туризма. Всичко може да бъде заобиколено с такива хватки, което става пред очите на министерството. Това отблъсква българите от почивка в България и работниците, които не искат да работят с такива хора, министри и такава държава", каза още той.
Драганов заяви, че подкрепя това, което прави Валери Симеонов, но не знае дали ще може да го направи, защото става въпрос за битка с гангстерски групи, които са овладели почти цялото Черноморие, не плащат данъци, внасят алкохол, вдигат шум, правят каквото си искат, не плащат заплати, осигуровки. "Не стои въпросът дали да има алкохолен туризъм, а да има ред", коментира той. Според Драганов не е честно да има чадър над група хора, които да не плащат данъци, такси, да нямат касови апарати, да работят с две цени, да не плащат осигуровки и заплати. Това просто трябва да спре, заяви той.
 

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 154

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 152

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ