19 Април 2024петък10:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 25

Млади творци рисуват графити в Старо Железаре
Проектът "Село на личностите/Село на графитите" се осъществява в с. Старо Железаре, където 10 млади полски творци взимат участие в периода от 5 юли до 10 август. Проектът е иницииран от галерия "Венци" в Познан. В рамките на събитието млади полски и български творци украсяват селото с графити, изобразяващи жителите в компанията на известни личности, най-често от света на политиката. Проектът получава световна известност благодарение на материал, излъчен от американска телеграфна агенция. Тазгодишното издание обогатява броя на графитите, за да може Старо Железаре да се превърне в едно голямо произведение на изкуството. Полските участници ще нарисуват образите на Анджей Вайда, Владислав Стшемински, Катажина Кобро и Виткаци. 





Стивън Тайлър и Джо Пери и тяхната банда "Аеросмит" изнесоха концерт на стадиона "Елиодоро Родригес Лопес" на Тенерифе, Канарските острови

Снимка БГНЕС


Почина художникът Иля Глазунов
Съветският и руски художник живописец Иля Глазунов, основател и ректор на Руската академия по живопис, скулптура и архитектура, народен художник на СССР, почина в Москва на 87 години, съобщава ТАСС, цитирайки съпругата му Инеса Орлова. По предварителна информация опелото на художника ще се състои в храма "Христос Спасител". Иля Глазунов е роден на 10 юни 1930 г. в Ленинград. От края на 50-те години на ХХ в. е един от най-известните съветски и руски художници. Неговите изложби от 80-те и 90-те години на Манежа, където представя мащабни платна, предизвикват огромен обществен отзвук. Глазунов е носител на високи творчески и държавни награди, включително за активното му участие в реставрацията и реконструкцията на Московския Кремъл и големия Кремълски дворец.

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 499

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 500

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 473

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 569

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 532

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 508

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 470

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 597

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 493

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 507

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ