23 Април 2024вторник13:10 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руският президент критикува санкциите

Ограничителните мерки са скрита форма на протекционизъм и противоречат на принципите на Г-20, отбелязва Владимир Путин в статия за "Ханделсблат"

/ брой: 131

автор:Дума

visibility 12

Руският президент Владимир Путин осъди политиката на санкции в статия за германския всекидневник "Ханделсблат". Позицията на Путин бе публикувана преди срещата на Г-20 в Хамбург днес и утре. Според него мерките са "не само късогледи, но и са против принципите на Г-20 за сътрудничество в интерес на всички държави".
Путин подчертава, че санкциите са "скрита форма" на протекционизъм, който от своя страна става все по-разпространена поведенческа норма. "И едностранно наложени и политически мотивирани санкции върху инвестициите, търговията и по-специално върху трансфера на технологии, се превръщат в негова скрита форма", пише руският президент.
ЕС и САЩ наложиха санкции на Русия през 2014 г. заради намесата й в Украйна. Миналата седмица ЕС удължи санкциите до януари 2018 г. Миналия месец САЩ наложиха нови рестрикции срещу Москва. Русия отговори с контрамерки до края на 2018 г.
Русия "споделя приоритетите на германското председателство на Г-20", посочва още Владимир Путин. Той е убеден, че срещата е добра възможност да се обсъдят най-належащите въпроси от глобалния дневен ред - проблемите на устойчивото развитие, промените на климата, борбата с тероризма и корупцията, общественото здраве, миграцията и бежанците.
По думите на руския лидер през годините групата на "двайсетте" се е утвърдила като най-добрия механизъм за координиране на интересите и позициите на водещите икономики в света. "В основата на успеха на обединението е зачитането на позицията на всеки участник, независимо от размера на икономиката му и мястото му в международната валутно-финансова система. Конструктивният диалог и готовността за компромис са се превърнали в запазена марка за Г-20", изтъква Владимир Путин.
Руският президент призовава да се сложи край на протекционизма по отношение на търговията. "Убеден съм, че само отворени търговски отношения, основаващи се на еднакви норми и стандарти, могат да стимулират растежа на световната икономика и да подпомогнат подобряването на отношенията между държавите", каза той, цитиран от АФП. Президентът допълва също, че освен борбата с протекционизма, срещата на Г-20 трябва да се съсредоточи и върху нови икономически модели и неутрализиране на негативните икономически ефекти.
"Действията на участниците в Г-20 могат да допринесат за взимането на необходими мерки, с които да се преодолеят не само ефектите от финансовата и икономическата криза, но и да се поставят основите за подобряване на световното управление на кризи, което по някакви причини днес не е в най-добра форма", пише още руският лидер.
Позицията на Путин по отношение на протекционизма го изправя срещу американския му колега Доналд Тръмп и неговата икономическа политика за "Америка на първо място", коментират инфорамационните агенции. В рамките на срещата на Г-20 Путин и Тръмп ще проведат двустранни разговори.

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 105

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 110

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 112

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 89

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 102

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 96

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 90

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 101

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 117

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ