20 Април 2024събота18:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кратки новини

/ брой: 131

автор:Дума

visibility 578

АБК избра ново ръководство
Членовете на Асоциация "Българска книга", обединяваща 120 фирми, които произвеждат над 90 на сто от книжната продукция у нас, избраха новия си Управителен съвет. Той е с мандат от две години и включва петима души, като само един от тях е участвал и в предишния състав на ръководството. За председател на УС на АБК беше избрана Велизара Добрева, изпълнителен директор на "Егмонт България" EАД. Досега постът бе заеман от Веселин Тодоров, изпълнителен директор на "Сиела Норма" АД. Останалите членове на УС на АБК са Галя Дянкова ("Кибеа" ООД), Димитър Илиев  ("Шамбала" ЕООД), Мая Бобева ("Клевър Бук" ООД), Таня Алмалех (Издателство на БАН "Проф. Марин Дринов"). В състава на Контролния съвет на организацията влизат Венка Рагина ("Унискорп" ЕООД), Димитър Атанасов ("Букохолик" ЕООД) и Павлин Якимов ("Издателство АМГ" ЕООД).


Годишна изложба на Секция 13
Работите за участие в годишната изложба на Секция 13 ще бъдат приемани до 12 юли (сряда) от 11 до 18 ч. в СБХ, ул. "Шипка" 6, II етаж. Селекция, аранжиране и монтаж на 13 юли, откриване на 14 юли от 18 ч. Изложбата е отворена за всички съвременни български автори. Няма ограничения относно темата и броя на представените произведения, творбите на членовете на Секция 13 не подлежат на журиране. В същия ден, но от 18.30 ч. ще бъде открита и самостоятелната изложба на Любен Фързулев -секретар на секцията.



Американският актьор и певец Дейвид Хаселхоф пя вчера под диригентството на холандския цигулар и концертмайстор Андре Рю в Маастрихт, Холандия, в концерта на Рю и неговия Йохан Щраус оркестра
Снимка БГНЕС



Записване за курсове по чешки език
Курсове по чешки език за начинаещи с изходни нива A1 и А2 и за напреднали с изходни нива B1 и B1+ ще се провеждат от октомври т.г. в Чешкия център. Записванията започват още през юли - до 28 юли от понеделник до четвъртък между 10,30 и 15,30 ч., от 14 до 18 август от понеделник до четвъртък между 10,30 и 15,30 ч., от 28 август до 22 септември от понеделник до четвъртък между 10,30 и 15,30 ч. Курсовете за всяко ниво ще се осъществят само при записване на поне 5 човека в група. Датите на тяхното начало ще бъдат обявени след 15 септември.
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ