29 Март 2024петък01:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Книги

Лавица

/ брой: 131

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 751

"ОЩЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО - ВИКОНТ ДЬО БРАЖЕЛОН" от Александър Дюма, издава КК "Труд" в превод на Любен Велчев. Публикуван за пръв път през 1847 г., романът описва двора на Луи XIV и предлага романтична версия за загадката около Желязната маска. Героите от "Тримата мускетари" са остарели, но се впускат в последната си битка за справедливост. След 35 години вярна служба, д'Артанян подава оставка като лейтенант на мускетарите, която той приема от младия крал-слънце Луи XIV. Заедно със своите стари приятели е въвлечен в новия дворцов свят на интриги, шпионаж, ревност, коварство. Романът е последната част от трилогията "Тримата мускетари".


"ЗАКОНЪТ ЗА ДЕТЕТО" от Иън Макюън издава "Колибри" в превод на Радосвета Гетова. Действието се развива на фона на подробно описани дела, свързани с т. нар. благополучие на детето, за което британският закон от 1989 г. гласи, че трябва да бъде "първостепенно съображение на съда". И повдига не един въпрос от морално естество. Фиона Мей, съдия в Семейното отделение на Висшия лондонски съд, преживява криза в семейния си живот и е на път да изгуби съпруга си, но въпреки всичко остава отдадена на каузата на децата. И на Адам Хенри, непълнолетния юноша Свидетел на Йехова, болен от левкемия, отказващ да приеме кръвопреливането, което ще спаси живота му.

 
"ЦЕЛУНИ МЕ ТАКА" от Лора Трентъм издава "Хермес". Река разделя Котънблум на две: богати и бедни. От двете страни има хора с ограничено мислене и закостенели разбирания. Кейд Форнет от 16-годишен се грижи за брат си и сестра си след внезапната смърт на родителите им. Понякога нарушава правилата, което му докарва неприятности с полицията. При първа възможност решава да избяга от миналото си и да си докаже, че може да постигне повече. Монро Кърби е израснала в охолство, но само тя знае колко е студено в огромната й къща. Една нощ е принудена да избяга. Намира скривалище край реката - при Кейд. Години по-късно съдбата събира Монро и Кейд в родния им град.


"ЧОВЕК НА ИМЕ УВЕ" от Фредрик Бакман издава "Сиела" в превод на Цветана Гечева. Запознайте се с Уве. Той не се церемони с нищо и с никого. На висок глас казва какво не харесва в света. А той не харесва много неща - особено лъжата, празните приказки и хората, които не спазват правилата. С ясни принципи, стриктни навици и непоклатими разбирания кое е редно и кое - не, Уве е намръщеният съсед, който тормози всички наоколо. Но Уве невинаги е бил заядливо старче. Бил е млад и се е борил с живота. Обичал е и е бил всеки ден до любовта си. Сърцето му все още принадлежи на неговата Соня. Но тя вече не е тук. А него го очаква нещо неочаквано...

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ