28 Март 2024четвъртък21:54 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Палитра

"Домът на Густав" нарисува Валери Василев

/ брой: 131

автор:Надежда Ушева

visibility 1102

Всеки има своя дом и винаги го носи със себе си, носи усещането и притегателната му сила. Внезапно решава да го напусне? Защо?
Историята, основана на действителни събития, която художникът Валери Василев ще разкаже в залата, не е завършена. Самият той може би ще се изненада. Предстои да се срещнем със съвсем новото амплоа на добре познатия литограф. Самият той нарича посоката коренна промяна.
Изложбата "Домът на Густав" ще бъде отворена за посетители до 7 юли в столичната галерия "Райко Алексиев" на СБХ, ул. "Раковски" 125.
Валери Василев завършва НХА, специалност графика. Понастоящем е преподавател в НХА. През годините той е експериментирал с почти всички графични техники, с фотография и инсталация.
Авторът има множество участия в национални и международни графични форуми и проекти за съвременно изкуство, представителни изложби на съвременно българско изкуство в чужбина, фестивали и конкурси в България, Македония, Сърбия, Чехия, Полша, Швейцария, Германия, Франция, Испания, Норвегия, САЩ, Япония.
Василев е носител на следните отличия:  Награда на Тама Art University от Първо триенале на малката графика в Токио; награда на кметството на Париж за млад автор, Франция; диплом от Международното триенале на графиката София; номинация на Mтел за съвременно изкуство.

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ