20 Април 2024събота11:43 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Стинг пристига със сина си Джо за концерт на 16 септември в София

/ брой: 131

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 1725

Мегазвездата Стинг пристига в София за концерт на 16 септември от 20 ч. в "Арена Армеец" със специалния си гост Джо Съмнър. София ще бъде една от спирките в супер успешното турне "57th & 9th", промотиращо най-новия албум на гениалния музикант.
Той е един от най-популярните британски артисти, чиято успешна кариера продължава над четири десетилетия. Гордън Матю Томас Съмнър, по-известен като Стинг, е талантлив композитор, певец, текстописец, актьор и активист, продал над 100 милиона албума. Големият му пробив е през 1977 г., когато заедно със Стюарт Коупланд и Анди Съмърс сформира "Дъ полис". Групата издава десет успешни албума, печели шест "Грами" и две "Брит" и е приета в Рокендрол залата на славата през 2003 г.
В средата на 80-те Стинг поставя начало на соловата си кариера, ознаменувана с хитове като "Fields of Gold", "Englishman in New York", "Fragile" и "Desert Rose". Той печели още 10 "Грами", две "Брит", "Златен глобус", "Еми", има и четири номинации за "Оскар". Изявява се като актьор в популярни хитове като "Дюн" на Дейвид Линч, "Приключенията на барон Мюнхаузен" на Тери Гилиъм и "Две димящи дула" на Гай Ричи. Легендарният музикант подкрепя различни организации за защита на човешките права и на горите, изнася благотворителни концерти в защита на тези каузи.
След повече от десетилетие мълчание, през ноември миналата година Стинг представи своя дванадесети солов албум - "57th & 9th", издаден у нас от "Анимато мюзик/Universal Music". Колекцията от 10 хита разкрива широк спектър от музикалния и лирическия талант на британската звезда - от първия шумен и наситен с китарни рифове сингъл "I Can't Stop Thinking About You" до разтърсващата "Petrol Head" и звучащата като химн "50 000". Албумът, продуциран от Мартин Киршенбаум, е записан само за няколко седмици с участието на изключителните музиканти Доминик Милър (китара) и Вини Колаюта (барабани), с барабаниста Джош Фрийс, китариста Лайл Уоркман и беквокалите на групата от Сан Антонио "Дъ ласт бандолерос".
През февруари тази година Стинг започна световно турне в подкрепа на новия си албум - 57th & 9th Tour. Всички концерти в Северна и Южна Америка, Мексико и Европа бяха разпродадени светкавично. След огромния успех при началото на турнето, Стинг ще превземе Азия и ще участва на фестивали из Европа през лятото, а есента ще свири в избрани градове в Европа. За наша радост ще го видим и в София. Освен парчета от новия му албум, ще чуем и всички обичани хитове на британския гений.
Специален гост на турнето на Стинг е неговият син Джо Съмнър. През последните пет години Джо гради успешна солова кариера, заедно с изявите си като лидер на рок бандата "Фикшън плейн". С акустичната си китара той твори страхотни парчета, които покоряват рок феновете по цял свят. Джо признава, че влияние върху него са оказали както баща му и "Дъ полис", с които често е пътувал на турне, така и Снууп Дог.

Билетите за концерта на цени от 70 до 140 лева може да бъдат купени в мрежите на Тикетпро и Ивентим, както и онлайн на www.ticketpro.bg и www.eventim.bg.

 
Стинг                                                                  Джо Съмнър
Снимка СМЕ                                                          Снимка Ralph Arvesen


Всички солови албуми на Стинг на винил

Всички солови албуми на Стинг са обединени в колекцията "The Complete Studio Collection". На 9 юни бе световната премиера на изданието и в него влизат всички 12 албума на изпълнителя във формат винил. Колекцията представя многообразието от авторски композиции на Стинг и аранжименти в различни стилове, както и талантa на изпълнителя да разказва истории. От вдъхновения от джаза албум "The Dream Of The Blue Turtles" до изискания поп стил на "Nothing Like The Sun", от световноизвестния албум "Brand New Day" до провокативната електроника в "Sacred Love", до проучването на сложни класически форми в "Songs From The Labyrinth", разширявайки се до величината и концепцията на "If On A Winter's Night" и развивайки се до жанрово разнообразния простор на "Symphonicities", за да кулминира с триумфално завръщане към рока в "57th&9th".
 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ