Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Оръжие

Турция ще строи собствен самолетоносач

Желязко Тенчев

6. Юли 2017 , брой: 130   123   0„Турция ще реализира цял набор от собствени корабостроителни проекти за ВМС, включително собствен самолетоносач". Това e заявил президентът на Турция Реджеп Таип Ердоган на церемонията в Истанбул по спускането на вода на 4-та корвета тип MILGEM, цитиран от pan.bg. "Напълно завършихме реализацията на 14 проекта военни кораби, наред са още 10 проекта. Ще построим и собствен самолетоносач, решени сме на такава стъпка и аз не се съмнявам в успеха на този проект. Трябва да превърнем Турция в световен лидер във военнорското корабостроене, така че самолетоносачът не е вече далечна мечта" е допълнил президентът Ердоган. Той е заявил, че спусканата на вода 4-та корвета, която ще носи името «Киналиада», е посторена по проекта MILGEM, изцяло проектиран в Турция, а в корабите от този проект делът на турските материали, оръжия и системи е 65%. В момента в Турция се строи универсален десантен кораб "Анадол", вариант на испанския самолетоносач "Хуан Карлос I". Корабът ще е с пълно водоизместване 27 500 тона, скорост 21 възла, в авиогрупата на борда му ще влизат 6 изтребителя F-35B.


Снимка dailysabah.com

 

 

Оръжие

 • 60 на сто от наличните противолодъчни машини Ил-38 са преминали модернизация
  20. Юли 2017 140
  65
  0

  ВРусия се разработват нови противолодъчни самолети. Това, както предава ТАСС, е заявил началникът на морската авиация на ВМФ генерал-майор Игор Кожин.
  „Главното командване на ВМФ и командването на морската авиация работят по създаването на перспективни многоцелеви вертолети с корабно и наземно базиране, близо са до за-вършването на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"