20 Април 2024събота06:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Овце и магистрали

/ брой: 129

автор:Велиана Христова

visibility 75

Похвално е, че министерствата и другите държавни институции най-после решиха вчера да направят механизъм, по който заедно да се борят срещу отпадането на ученици от образователната система. Защото, ако всяка година по 21 000 деца престават да влизат в класната стая, както е сега, само за 5 години това са 100 000 неграмотни млади българи. Само че това няма как да стане по заповед на Бойко Борисов, колкото и на ербап да се прави. Нито с натиск на МВР към родителите да си пращат децата да учат, както се кани Валентин Радев. Драстични мерки срещу фрапиращата бедност на българските семейства плюс райониране на училищата и отчет за всяко дете му е майката, ама нали социализмът измисли тази мярка, която сведе неграмотността до нула, а ние социализма го мразим, няма как да вземем разум от него.  
Хвалбата Борисова пък за това как вдига учителските заплати напомня приказката за онзи, дето вкарал в тясната колиба на бедняка и козата, и овцете, и кучето, и кокошките, а като ги извадил, беднякът рекъл: "Ех, колко ми е широко!" Баш правителствата на ГЕРБ сринаха разходите за образование до 3,5% от БВП, та сега много има да ги вдигат, докато на училището му стане "широко". И няма как Борисов да строи "магистрала от знание", понеже за целта първо трябва да увеличи парите за науката 10 пъти, та поне от последно място в ЕС до средното ниво да издрапаме. А без учени никакво училище не може да се развива, понеже няма кой да учи учителите, които трябва да учат децата ни. Пък учените ни ГЕРБ ги докара до просешка тояга, колбите си греят на котлон, а заплатата им - колкото тази на чистачките, затова те на тумби се изнасят през Терминал 2 към цивилизацията. За каква магистрала на знанието може да иде реч в държава, която някога бе сред напредналите, а сега е докарана до последните места в Европа по наука, по иновации, по технологии?
Та, с вкарване на овце в колибата Борисов от нея палат няма да направи. Мислене чрез знанието трябва, щото по магистрали на знанието то само си отива оттук. 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ