18 Април 2024четвъртък15:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

"Кино в Зоопарка" - събитие с кауза

Програмата започва на 15 юли с филма "Императорът" на Люк Жаке

/ брой: 129

автор:Дума

visibility 15

За първи път ще гледаме "Кино в Зоопарка" с тематично подбрани филми, които ще припомнят за дивата природа. В три прекрасни киновечери през юли на лятната сцена в столичния зоопарк ще видим на голям екран, на открито, избрани шедьоври на световноизвестни киномайстори. 40 на сто от приходите от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на Зоологическата градина в София и нейните обитатели. Преди началото на прожекцията всички посетители, купили билет за "Кино в Зоопарка", ще могат да се включат в кратък вечерен тур, по време на който ще научат любопитни факти за част от обитателите му. Обиколките са с начало 20 ч.
Програмата ще започне на 15 юли в 21 ч. с  "Императорът" на Люк Жаке. Той покори света с епоса "Походът на императорите", носител на "Оскар" за 2005 г. Най-новата му творба отново е посветена на императорските пингвини в Антарктида. Заснет на снежния континент миналата зима в хода на дълго подготвяна експедиция, "Императорът" предлага невиждани моменти от дебрите на световния океан, благодарение на екипировката на специална подводница и безкрайно красиви кадри от въздуха, уловени с дрон.
"Прегръдката на змията" - реж. Сиро Гера, е на 16 юли от 21 ч. Шедьовърът на колумбийския режисьор потапя в непознатата вселена на Амазония, нейния начин на живот, вярванията и отношението към духовното. Филмът печели редица награди, сред които "Art Cinema Award" в Кан и номинация за чуждоезичен "Оскар 2016". Следва на 23 юли от 21 ч. "Солта на земята". Уникалният филм на Вим Вендерс и Жулиано Рибейро Салгадо получи номинация за "Оскар" за документален филм, както и специалната награда на журито и наградата на Екуменическото жури в "Особен поглед" на Кан, 2014. Документалният портрет на фотографа Себастиао Салгадо е представен чрез дългогодишната му кариера като фотожурналист.
Програмата е организирана в партньорство между "София филм фест" и Зоологическата градина. Билетите са по 8 лв. на предварителна продажба на касите на Зоопарка и 10 лв. - в деня на събитието. За деца до 7 години входът е свободен. Достъпът до прожекциите ще бъде през централния вход на Зоопарка, бул. "Симеоновско шосе", научи ДУМА от Светлана Дамянова, прес офис на СФФ.


"Императорът" - реж. Люк Жаке

Токът за бита още година с фиксирана цена

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Общински проекти за 1,9 млрд. лв. са одобрени от МРРБ

автор:Дума

visibility 160

/ брой: 74

Домакинствата заплашени от "водна бедност"

автор:Дума

visibility 173

/ брой: 74

ОМВ търси партньор за проучване за нефт и газ в Черно море

автор:Дума

visibility 164

/ брой: 74

Словакия отхвърля мигрантския пакт

автор:Дума

visibility 146

/ брой: 74

Сърбия осъди решение на ПАСЕ за Косово

автор:Дума

visibility 168

/ брой: 74

Байдън е годен за президент

автор:Дума

visibility 152

/ брой: 74

Накратко

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 74

Терористичен атентат

автор:Александър Симов

visibility 154

/ брой: 74

За аматьорщината в киното

visibility 152

/ брой: 74

Г-н Президент, сменете Главчев, не преговаряйте с мафията!

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ