28 Март 2024четвъртък11:15 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колела

LADA Vesta SW Cross и LADA Vesta SW рушат стереотипите

/ брой: 126

visibility 16

Иля СЕЛИКТАР

LADA разширява моделната си гама и фамилията най-търсени автомобили на пазара в Руската федерация, рушейки стереотипите с дизайна на новата серийна LADA Vesta SW Cross. Това е първият опит на марката в нов за нея пазарен сегмент, обединяващ изразителен дизайн с черти на кросовър и разширена многофункционалност. Продажбите на LADA Vesta SW Cross и LADA Vesta SW тръгват през втората половина на тази година.
Основните черти в дизайна на купето на LADA Vesta SW Cross идват от концепт-кара Cross Concept, представен на Международната изложба за всъдеходи и кросовъри "Moscow Off-Road Show" през 2015 година. Автомобилът ползва гените на новата дизайнерска философия на руската марка, базирана на т.нар. "ХИКС-образен" дизайн. В същото време LADA продължава с Vesta SW Cross стратегията си за развитие на нови продукти, отговарящи на най-актуалните тенденции в областта и желанията на клиентите. Моделът демонстрира внимателното отношение на LADA към съвременните неща в създаването на автомобилите си, при които колата не е само едно просто средство за придвижване, а и вече жизнено пространство за хората в голяма част от ежедневието им.
Според директора на LADA Design Стив Матин, LADA Vesta SW Cross ще е уникално предложение на пазара и ще дава тон в сегмента си, рушейки досегашните стереотипи на марката и привличайки нови купувачи, традиционно ползвали досега автомобили с други видове купета като  хечбек и кросовър.
"LADA Vesta SW Cross е автомобил извън традиционните пазарни сегменти. Купувачът му ще е човек, харесващ яркия дизайн, но и търсещ практичността, стремящ се да намери идеалното транспортно средство за всичките му случки в живота, автомобил хармонично отразяващ стремежа му към подчертана индивидуалност и в същото време помагащ му да запази активния си начин на живот. LADA Vesta SW е малко по-сдържан във външния си вид, но не по-малко запомнящ се автомобил, който е насочен към по-рационалните клиенти”. - споделя шеф-дизайнерът на марката.
LADA Vesta SW Cross и LADA Vesta SW са ярък пример за динамичното развитие на руската марка през последните години. Те отварят път към нов стил на живот и за приключения, това са автомобили, налагащи нова мода с призвание да привлекат нови купувачи и да засилят привлекателния и все по-як имидж на LADA.
LADA Vesta SW Cross: детайли на дизайна
LADA Vesta SW Cross и LADA Vesta SW ползват един и същи тип купе, но всеки от тях има индивидуален дизайн и ярко изразен характер. И двете коли изглеждат доста спортно - LADA Vesta SW - динамично и едновременно балансирано, даваща и допълнителна полезна функционалност заради големия вътрешен обем и петте си врати. LADA Vesta SW Cross добавя още повече практичност заради увеличения просвет и наличието на защитни пластмасови кори на купето, придаващи й мощен и внушителен вид.
“Темпераментът” на двата автомобила е различен, но те притежават родство заради характерните особености на дизайнерския "ХИКС-образен" език, демонстриращ преминаването на тези модели на руснаците на ново, по-високо ниво оригинални стилни решения. 
Предната част на LADA Vesta SW носи отпечатъка на ярко изразената ХИКС-графика, докато LADA Vesta SW Cross добавя към нея по-мощен и изразителен характер. Тъмните краища на предните фарове плавно преминават в радиаторната решетка и разположеният под нея въздухозаборник, приемайки графичната форма ХИКС. У LADA Vesta SW Cross линията продължава до долната част на бронята, което визуално увеличава размера на ХИКСА в предната част, контрастирайки с цвета на предния капак, предните калници и бронята. Графичното решение е подчертано още от централно разположената защитна накладка в сребристо, обединяваща в себе си двата декоративни хромирани "бумеранга" – поредното свидетелство за ХИКС-ДНК-то на марката. Външният вид на предната броня, заедно с накладките на предните калници, зрително увеличават автомобила, придавайки му силен и уверен облик.
Наклонената линия на покрива преминава в интегрирания заден спойлер, подобряващ общата аеродинамика и повишаващ сцеплението с пътя. Особеният наклон на елементите на остъкляването в задната част на автомобила и оригиналните задни стойки на покрива формират оптическо впечатление за планиращ покрив. Разположените на него релси придават допълнителен спортен изглед, като при LADA Vesta SW Cross те са в сребристо.
Формата на задните стойки на покрива напомнят "акулски плавник" и придават на машината свежест и уникалност. Линията на задните стойки продължава със същия ъгъл в задните светлини, а гланцовата черна апликация ги отделя от покрива и задния спойлер, поддържайки идеята за летящия покрив. Подобно решение служи още за разделяне на потоците въздух по страниците на автомобила, подобрявайки аеродинамиката му. Заедно с двусекционните задни светлини това решение довнася още емоционалност в задницата на колата, разширявайки я визуално и добавяйки устойчив вид. Двойният хромиран изход на ауспуха добавя още повече спортно излъчване на външния вид на колата. Темата "акулски плавник" се появява и в интегрираната в покрива антена, разположена пред задния спойлер.
Внушителният външен вид на LADA Vesta SW Cross е подчертан от широката следа и гумите с по-голям размер плюс джантите с оригинален дизайн. Техните пет спици са изпълнени във вид на острие с елмазна апликация по външния контур. По-големите колела и оригиналната настройка на окачването са позволили да се увеличи пътният просвет на LADA Vesta SW Cross до 203 мм – показател доста по-привичен за сегмента на класическите всъдеходи. Просветът на LADA Vesta SW е 178 мм. Той на практика е достатъчен за почти всяка пътна ситуация независимо от натоварването на автомобила. Колите имат външен бутон за отваряне на багажника, заключваем люк на резервоара, както и задни дискови спирачки в някои комплактации.
Новите автомобили имат много добра управляемост, която ще им позволи статут на лидер в пазарния сегмент по този показател. За целта купетата са усилени с допълнителни силови елемента, повишаващи коравината на усукване, а доста острото кормилно управление (2,8 оборота на волана открай докрай) ще подари на водача нови усещания от по-спортното каране.
Габарити на автомобилите:
LADA Vesta SW Cross - дължина 4424 мм, ширина - 1785 мм, височина - 1532 мм с релсите, междуосие - 2635 мм, просвет - 203 мм,
LADA Vesta SW – дължина 4410 мм, ширина - 1764 мм, височина - 1512 мм с релсите, междуосие 2635 мм, просвет - 178 мм.





Мотори на Volkswagen за автомобилите на групата ГАЗ

В рамките на нов етап на сътрудничество Групата ГАЗ ще оборудва своите автомобили с дизелови двигатели Volkswagen TDI 2.0
В Нижни Новгород двулитровите турбодизели ще се доставят от Германия. Този мотор “съответства на всички изисквания, регулиране и екологични стандарти” и ще се монтира в автомобилите на ГАЗ от фамилията Газель-Next, която включва бордови автомобили и шасита, изцяло метални фургони и микроавтобуси.
Освен това подразделението на Volkswagen Truck & Bus и Групата ГАЗ са подписали съглашение, в рамките на което компании разглеждат възможности за дългосрочно стратегическо партньорство. Основната му насока ще в доставката и съвместното производство на автокомпоненти, както и разработката на концепции за съвместни изделия.
Както съобщават пресслужбите на двете компании, “в качеството на следваща крачка в сътрудничеството си, компаниите внимателно изучават възможности за осъществяване на съвместни проекти”. Естествено, какви точно не се разкрива, но руското ръководство намеква за ван от “типа на Volkswagen Caddy”.
Сътрудничеството между Volkswagen Truck & Bus и Групата "ГАЗ" тръгна преди десетина години. От 2007 година насам пък компанията MAN достави над 5500 двигателя за градските автобуси на марката ЛиАЗ, а с агрегати на Scania са построени руските автобуси Cruise и Voyage.
 

Летният сезон тръгва с 10-15% по-високи цени

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 58

Цената на яйцата гони световен рекорд

автор:Дума

visibility 428

/ брой: 58

Париж готов на война с Русия за Одеса

автор:Дума

visibility 557

/ брой: 58

ВМРО-ДПМНЕ отлага промените в конституцията

автор:Дума

visibility 433

/ брой: 58

Евросъюзът отстъпва пред фермерите

автор:Дума

visibility 426

/ брой: 58

Накратко

автор:Дума

visibility 399

/ брой: 58

Десница по дьо Сад

автор:Александър Симов

visibility 459

/ брой: 58

Обирът на руските активи

автор:Юри Михалков

visibility 510

/ брой: 58

Особена порода

visibility 447

/ брой: 58

Престъпен интерес на ЕС

автор:Юри Михалков

visibility 614

/ брой: 58

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ