29 Март 2024петък02:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Булевард: Срещи

ТРИО "КАРАМЕЛ":

Нашето бъдеще е тук, в България!

Човек може да сбъдне мечтите си навсякъде, стига да знае точно какво иска и да се бори за него, казват младите изпълнителки Ивайла, Карина и Никол

/ брой: 126

автор:Надежда Ушева

visibility 2441

Момичетата от ТРИО "КАРАМЕЛ" са млади, освободени и амбициозни и разчупват стереотипите на сцената. Това са Ивайла, Карина и Никол или, както ги наричат - "Голото трио на България".
Карина е учила в НУФИ "Широка лъка", където завършва средното си образование с профил народно пеене, в момента следва висше образование, специалност педагогика. Ивайла е на 22 години, от София, учила е поп и джаз пеене и дълги години се е занимавала с танци. Никол също е на 22 г. Завършила е НМУ "Любомир Пипков" с профил народно пеене, в момента следва последна година музикална педагогика в СУ. Триото има вече три успешни проекта зад гърба си. Вече заснеха видеото и към най-новата си песен. Клипът е летен, с много цветове и настроение.
"Съвсем наскоро заснехме видеоклип към нашия четвърти сингъл, който е доста интересен и различен. Решихме да работим този път в по-различна насока. Надяваме се, че ще се хареса на аудиторията. Останалото ще го запазим в тайна", споделиха в интервю за ДУМА карамелките.


"Трябва да има повече българска музика в националния ефир и да няма отрицателно отношение към един или друг стил"


- Как се намерихте и решихте да направите формация? Това е първото женско трио в България, ако не се лъжа.
- Ивайла: Имало е, разбира се, във времето и годините женски групи и триа. Всички си спомняме и за "Пантерите" (смее се), макар че там, мисля, те бяха квартет.
- Никол: Към днешна дата няма много такива състави. Идеята за трио "Карамел" дойде от продуцента ни г-н Виктор Касъмов, който, за наше щастие, избра точно нас, трите. Вече повече от 2 години сме заедно на сцената и нямаме намерение скоро да го напуснем.
- Карина: До момента не е правено точно такова нещо в България и това ни прави уникални сами по себе си!
- Защо нарекохте триото "Карамел"? Звучи доста вкусно и непретенциозно.
- Карина: Защото сме сладки и горчиви като карамел (ха-ха). Истината е, че много мислихме как да се кръстим и решихме, че в крайна сметка публиката, хората, трябва да решат как да се казваме, все пак те са тези, за които всички ние творим!
- Никол: С продуцентите от "Ара мюзик" направихме игра, в която феновете предлагаха име, а след като подбрахме най-готините предложения, отново те гласуваха и избраха точно Карамел.
- Ивайла: Така че нашият кръстник е момчето, предложило името. Той се казва Вили и вече ни е и приятел.
- Ставате известни само за... ден, каква е причината за успеха?
- Никол: Направихме една кампания, в която символиката беше нашето раждане. Провокирахме интереса на аудиторията с гола арт фотосесия и така за по-малко от 24 часа успяхме да привлечем вниманието на хората.
- Ивайла: Млади, красиви и талантливи - неочаквано добра комбинация (смее се). Всъщност успяхме да станем толкова известни за толкова кратко време благодарение на хората от нашия екип и на нашия продуцент Виктор Касъмов, на които сме безкрайно благодарни за всичко.
- Карина: Но има много още да надграждаме, за да се утвърдим на българския музикален пазар.
- Това означава ли, че тук, в България, може да сбъднете мечтите си?
- Никол: Човек може да сбъдне мечтите си навсякъде, стига да знае точно какво иска и да е готов да се бори за него.
- Карина: Силно вярваме в това и затова продължаваме да работим усилено с екипа ни по нови проекти. Нашето бъдеще е тук, в България!
- Има ли добри условия за развитие на млади изпълнители у нас?
- Никол: Има, разбира се. Ние сме пример как от едни никому непознати момичета започнахме да правим това, което най-много обичаме. Имахме късмет "Ара мюзик" да ни подадат ръка и да ни покажат пътя, който трябва да следваме. Сега вече вървим ръка за ръка.
- Ивайла: С труд, постоянство, желание и хъс се постига всичко.
- Карина: Когато работиш усилено и усещаш подкрепа, всичко е възможно!
- Как може да се подобри музикалната среда за младите?
- Карина: Когато един човек е всеотдаен и мисли позитивно и не спира да работи, няма начин да не се подобрят нещата! Но и медиите трябва да помагат. Хубаво би било да има повече българска музика в радиата и телевизиите и не трябва да има несправедливо жанрово деление и отрицателно отношение към един или друг стил музика.
- Какви са основните качества, които трябва да притежава един млад певец, за да пробие?
- Ивайла: Със сигурност не е само гласът. Артист-изпълнителят трябва да има харизма, чар, артистичност.
- Карина: Талант, но преди всичко силно желание и постоянство!
- Никол: Наистина не е само гласът. Свидетели сме на много талантливи и млади хора, които по една или друга причина не просперират. И както каза Карина, преди всичко е желанието за работа, трудолюбието, харизмата и постоянството.
- Ивайла: Нещата са съвкупност, като те видят хората, трябва да те запомнят, а ние сме три, което е още по-яко.
- Разголената и провокативна визия помагат ли?
- Никол: Понякога да, понякога не. Всичко трябва да бъде премерено и направено в точното време и по правилния начин.
- Карина: Помагат и ако се търси скандалното, за да те забележат. Но идва време, когато трябва да разчиташ на талант и много усърдна работа, затова и много се отказват.
- Ивайла: За съжаление или не в нашата държава и във времето, в което живеем, точно тези неща - скандалите и голотата, помагат най-много, за да те забележат. Друг е въпросът как точно те забелязват - като артист, или като нещо друго.
- Имате ли съществени прилики и разлики помежду си? Спорите ли често или, напротив, намерили сте идеалната хармония на сцената?
- Карина: Както всички знаем, човек с човек не си прилича, но пък хора с общи интереси и цели се допълват отлично, както при нас. Случвало се е да спорим за дребни неща, но след това се сближаваме още повече.
- Ивайла: Ние сме три жени и всички сме с различен характер, но като цяло се разбираме.
- Никол: На сцената сме огън (смее се). Като всички момичета обаче обожаваме дрехи и най-често спорим за това на коя визия да заложим.
- Ивайла: И за снимки! Но никога не сме се карали сериозно.
- Приятелки ли сте в живота?
- В един глас: Да!
- Как минава един ваш ден?
- Ивайла: Доста е натоварено и забързано всекидневието ни и нямаме много време за почивка.
- Карина: Ако тръгна да разказвам, със сигурност ще си помислите, че това е сценарий на някой комедиен филм с малко романтични елементи (смее се).
- Никол: Репетираме, учим нови песни, основно работим, както каза Ивайла.
- С какво ще изненадате в скоро време публиката?
- Никол: Не спираме да работим. През лятото не остава много време за почивка, но не се оплакваме.
- Ивайла: Съвсем наскоро заснехме видеоклип към нашия четвърти сингъл, който е доста интересен и различен от останалите. Решихме да работим този път в по-различна насока. Да се надяваме, че ще се хареса на аудиторията. Останалото ще го запазим в тайна!
- Карина: През летния сезон е много натоварено и доста пътуваме по участия. Тепърва изненадите предстоят!

 

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ