Лого ДУМА
ДУМИ МНОГО ДУМА Е ЕДНА

25 Юли 2017 | Вторник
 
вход регистрирай се

Оръжие

Вече сме го правили, можем да го правим и сега:

Българска фирма показа лек бомбардировач на Бурже

Машината е малък витлов самолет, чиято кабина е бронирана и има шест точки на окачване на оръжие

Желязко Тенчев

29. Юни 2017 , брой: 125   160   0Международният авиосалон в Бурже, който е най-голямото авиационно събитие за 2017 г., тази година е и с българско участие. Българската фирма „Ласа Инженеринг” представи модела „Ти Бърд”, който е предназначен за разузнаване и атака на слабо защитени земни цели, пише bTV. Става дума за малък витлов самолет, базиран на американския селскостопански „Тръш 510Г”. Кабината обаче e напълно бронирана, има и други доработки, които повишават издръжливостта на машината. Използването на агросамолет за основа пък гарантира лесна експлоатация в полеви условия и на не най-добре оборудвани летища. „Ти Бърд” има 6 пилона за окачване на оръжие или друго оборудване на крилата. Той има и системи за видеонаблюдение и следене.


Снимки lasaeng.eu

 

 

Оръжие

 • 60 на сто от наличните противолодъчни машини Ил-38 са преминали модернизация
  20. Юли 2017 140
  65
  0

  ВРусия се разработват нови противолодъчни самолети. Това, както предава ТАСС, е заявил началникът на морската авиация на ВМФ генерал-майор Игор Кожин.
  „Главното командване на ВМФ и командването на морската авиация работят по създаването на перспективни многоцелеви вертолети с корабно и наземно базиране, близо са до за-вършването на...


Апис
Всички права запазени "ДУМА"