29 Март 2024петък16:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Колеги, бдете!

/ брой: 122

автор:Велиана Христова

visibility 42

Представяте ли си, че Бетина Жотева може да продължи да раздава "правосъдие" от стола си в СЕМ, законът не предвиждал основание някой да я мръдне оттам. А кажете ми, кой закон защитава журналиста да не е гол пред своеволията на властоблечените, на работодателя, на рекламодателя? Посочете ми един журналист в "обществените" медии, който защитава лява позиция, проявява някакъв разум за отношенията ни с Русия, съмнение в днешното НАТО или пък позиция срещу ТТИП. Имаше един - Волгин, ама го разпънаха на кръст. Лили Маринкова си позволяваше вместо сладникаво да пита удобни неща, да задава въпроси, дето всеки българин си ги задава. Изритаха я.
Другото е повсеместно. Някои го практикуват ревностно. Защото е разрешено и желано, пък и добре заплатено - от властта, от работодателя, от рекламодателя. Иначе СЕМ бил създаден в защита на плурализма в България, на свободата на словото. Глупости. Да е издал СЕМ един звук за абсурдното закриване на Радио България? Не дай боже, да се създаде някой Закон за печата с някой Съвет за печатни медии! Със СЕМ се сринахме до 109-то място по свобода на словото, със СПМ ще паднем под чертата.
Тече някоя далавера, става публична тайна, а колеги казват: "Ти напиши, при нас няма да разрешат!". Стискам ръката на Къдринка! Не останаха много такива "чепати" със съвест, които не се примиряват и търсят истината, въпреки нервите и рисковете. "Знаеш ли какво ще ти се случи", "знаеш ли на кого ще се обадя", "ще те попилея" - тия бисери ала Жотева са добре познати на всеки журналист, захванал се с някое безобразие. Защото тези, дето вършат безобразията, винаги имат гръб. И като им кажеш: "Обади се на папа римски", те гледат на кръв, изкарват те какъв ли не, а всяка критика я обявяват за "политическа атака". И Жотева се опита да си мие ръцете с "политическа атака на Къдринова срещу министър Захариева" - глупост, с която дейкинята на СЕМ се оля още повече.
Колеги, бдете! Запушват ви устата. Превръщат професията ни и нас в слугини. И ви плащат като на слуги. Зависи как служите. Такива не сме нужни, вредни сме!
  

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 209

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 199

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 187

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 201

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 176

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 181

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 202

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 195

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 205

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 165

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ