20 Април 2024събота05:06 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Парламентът премахна знаците за камери по пътя

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 30

Депутатите премахнаха знаците, обозначаващи камерите на пътя. Това стана с приетите на второ четене промени в Закона за движение по пътищата. "За" бяха 136 народни представители, 6 бяха "против", като "въздържал се" гласуваха 16.
С изменението на друга разпоредба от закона се предвижда при изпълнение на функциите си специализираните служби да могат да извършват контрол по спазване на правилата за движението по пътищата с автомобили, оборудвани със средства за аудиозапис и видеозаснемане.
За месец ще се спира от движение превозно средство на собственик, който допуска или предоставя управлението му на лице, употребило алкохол над 0,5 промила, наркотични вещества или техни аналози. Именно този текст предизвика бурни дебати поради факта, че в предния вид е разписано, че същата норма важи и за собственик, който допуска или предоставя управлението на МПС на лице, което не притежава съответното свидетелство за управление или е употребило алкохол над 0,5 промила, наркотични вещества или техни аналози за срок до 1 месец.
"Вие мислите как и по какъв начин да бръкнете в джоба на всеки, който е тръгнал на път и се е качил на магистрала. Най-добре е да го оттеглите този законопроект още сега и да се подложи на ново обсъждане. Защо не уредихте какво се случва, ако колата е с двама собственици или какво важи за автобусите", попита Рамадан Аталай от ДПС.
Всеки, който има 18 години, носи отговорността си за всичко, което е извършил, каза Вежди Рашидов.
Промените предвиждат и прекратяване на регистрацията на МПС на собственик, който го управлява без книжка или е употребил алкохол над 0,5 промила, наркотици или техни аналози, както и при отказ да му бъде извършена проверка с техническо средство.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ