26 Април 2024петък07:59 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

ЦСКА-Сф обърна резервите на Зенит

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 11

ЦСКА-Сф постигна престижна победа на лагера в Австрия, като обърна с 2:1 руския гранд Зенит Санкт Петербург, предвождан от Роберто Манчини. Преди година отново в Австрия по време на подготовката "червените" надиграха водения от италианеца Интер. "Нерадзурите" обаче се представиха неубедително в "калчото", а Манчини беше изгонен.
Руснаците откриха резултата чрез Андрей Панюков (16), но тъкмо преди почивката бразилецът Фернандо Каранга (45) изравни, а след нея еквадорецът Кевин Меркадо (63) добави нов гол и осигури престижния успех.
"Червените" обаче трябва да съжаляват, че биха с толкова малко, тъй като имаха поне още 4-5 чисти положения, почти всички след груби грешки на противниковите бранители, но не успяха да се възползват от трагичната игра на Зенит в защита, за да постигнат далеч по-убедителна победа. Още в началните минути руснаците допуснаха две груби грешки в отбрана, но Каранга не се възползва от тях. Първо нападателят на "червените" шутира неточно, а след това успя да открадне топката от защитник на Зенит, но се провали при опита си да излъже вратаря Лодигин. После и "червената" отбрана допусна груба грешка, след която Кокорин (8) стреля фронтално от 10 м, но над гредатя. После Бодуров изпусна Кокорин, вратарят изби центриране отляво, но Панюков посрещна топката и с добавка от 3-4 м откри. След 180 секунди Панюков пропусна да удвои отново с добавка след далечен  шут на Ернани, избит от Китанов.
Каранга получи отличен пас и стреля, Лодигин изби топката, която се удари в напречната греда и се върна у бразилеца, който вкара, но реферът отмени попадението заради спорна засада. Секунди по-късно бранител на Зенит допусна груба грешка при връщане към своя вратар, Каранга пресече паса, но не успя да преодолее руския страж след като остана очи в очи. В 45-ата мин. новото попълнение Енрике преодоля двама съперници, подаде вдясно към Десподов, който от своя страна с едно докосване центрира към Каранга и таранът изравни от 3-4 м. През втората част Меркадо намери Каранга (53), който си спря топката и стреля от 8-9 м, но покрай левия стълб.
В 60-ата мин. Манчини смени почти всички титуляри и след 2 мин. Каранга за пореден път отне топката от Никита Какоев, нахлу в наказателното поле и стреля, но в аут. След още 60 секунди Кевин Меркадо изведе българския вицешампион напред след диагонален шут по земя. Панюков (65) пък пропусна да изравни повторно като нацели десния стълб след удар от линията на пеналта. До края тимът на Стамен Белчев продължи да е по-креативният в атака, но пропусна да вкара поне още 1 гол на руския гранд, който в началото на подготовката си игра без 6-7 титуляри.
Националът на ЦСКА-Сф Станислав Манолев, който игра в Русия за Кубан и Динамо М, заяви след мача: "Играхме добре, но в контролите не са важни резултатите, а играта и отборът да показва постоянство. Получиха ни се нещата и заслужено победихме. Сега говорих с Кокорин, той каза, че доста са ги натоварили, чакат още играчи, така че не трябва да си мислим, че сме победили първия отбор на Зенит. Имаха много титуляри, но не са в пълен състав. Готвим се за титла, но сезонът е дълъг и си трябват постоянство и победи. Не искам да коментирам жребияза Лига Европа, има още някакви вратички. Нека ръководството говори по тази тема, аз нямам какво да кажа", заяви Манолев.


Фернандо Каранга изравнява, като праща топката във вратата на Юрий Лодигин от Зенит при победата на ЦСКА-Сф с 2:1 в контрола в Австрия
Снимка fc-zenit.ru/
 

Обществените поръчки над 5 млн. лв. под специален надзор

автор:Дума

visibility 306

/ брой: 79

Забраняват рекламата на хазарт в медиите

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Безплатни винетки за електромобилите на инвалидите

автор:Дума

visibility 384

/ брой: 79

Жилищните кредити с нови рекорди

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 79

Северна Македония гласува за президент

автор:Дума

visibility 299

/ брой: 79

ЕП прие закон за защита на жените

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 79

Хиляди деца в Румъния оставени на бабите

автор:Дума

visibility 346

/ брой: 79

Накратко

автор:Дума

visibility 255

/ брой: 79

Политически кукувици

автор:Александър Симов

visibility 393

/ брой: 79

Договорът с „Боташ“ е национално предателство

visibility 324

/ брой: 79

Как Йончева забрави "Ало, Банов"

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ