28 Март 2024четвъртък18:02 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

След 5 години Гришо пак повали Бенето

Хасковлията стартира с 3 двойни грешки, но обърна френския ветеран

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 5

С играта, която не се доближи съвсем до големите му успехи, Григор Димитров обърна с 4:6, 6:3, 6:4 Жулиен Бенето (Фр, №87) във II кръг на подгряващия за "Уимбълдън" турнир в "Куинс" от категорията АТП 500. Така хасковлията постигна втора победа през сезона на трева и първи успех над 36-годишния французин от 5 години. Бенето е един от неприятните съперници за най-добрия българин, но Григор прояви нужното търпение и постоянство и остави в миналото грешките от началните минути на мача, за да заслужи мястото си на четвъртфиналите в турнира, който спечели преди 3 години. Бенето премина през квалификациите и освен че беше привикнал към тревните кортове в лондонския квартал "Куинс", не беше губил и сет в предишните си 2 сблъсъка с Димитров.
Григор стартира зле и след 3 двойни грешки подари пробив на съперника си още в първия гейм на двубоя. Грешка от ретур позволи на Бенето да затвърди и да поведе с 2:0, а ключов за изхода от сета се оказа шестият гейм. Французинът на 2 пъти с двойни грешки предостави възможности на Григор да върне пробива, но нашият не намери начин да се възползва. С това се изчерпаха и шансовете му да застигне съперника и той предаде първия сет без реално да е показал слаб тенис, но и без да е успял да се реваншира за пропуските си в началните минути.
Димитров се озова в тежка ситуация и веднага след почивката, когато изоставаше с 15-40. Бенето пробва да дръпне спусъка още от ретур на първата точка, но за щастие на Гришо не улучи корта. После носителят на 5 турнирни трофея пласира дълбок бекхенд и така предизвика грешка на съперника. При 2:1 гейма българинът разгада много добре няколко поредни сервиса на Бенето и стигна до 15:40, след което французинът се огъна и допусна третата си двойна грешка, за да предостави пробив на Григор. Димитров нямаше проблеми в подаванията си до края на сета и го затвори с 6:3. Както и в първите 2 части, българинът трябваше да спасява брейкбол на старта на третата, но този път се справи бързо с ас и спечели подаването си. Григор удържа началния натиск на французина, а при 2:2 гейма получи шанс за решаващ пробив след двойна грешка на Бенето. Този път Гришо се възползва от възможността, като матира ветерана, достигал до №25 в света. Сервирайки за мача, Димитров спаси топка с плонж, а после с 3 поредни аса триумфира.
Днес българинът ще играе на 1/4-финал срещу излъчения късно вчера победител между Данил Медведев (Рус, №60) и Танаси Кокинакис (Авл, №698). Австралийският талант играе с "уайлд кард" и на старта изхвърли поставения под №3 Милош Раонич (Кан, №10) със 7:6 (5) 7:6 (8).
С изявите си Гришо заслужи 90 т. и €49 640 и при нов успех ще се върне в Топ 10, след като Жо-Вилфрид Цонга (Фр, №10), който му водеше в ранглистата с 60 т., отпадна във II кръг след загуба от Жил Мюлер (Люкс, №24) с 4:6, 4:6. 
Още на старта в "Куинс клъб" турнира напуснаха световният №1 Анди Мъри (Вбр) и вторият поставен Стан Вавринка (Швейц).
КАРЕ
"Мачът беше труден. Започнах с три двойни грешки, което е нетипично. Трябваше обаче да се боря по време на мача. Щастлив съм, че показах търпение. Още не мисля за титлата тук. Има толкова качествени играчи. Дори тези с по-нисък ранкинг доказаха, че могат да победят всекиго. „Трябва да си в „собствената си черупка“. Да си концентриран върху собствената си игра, върху тренировките си, върху рутинните неща, които правиш. После излизаш на корта и даваш най-доброто, на което си способен. Това е всичко, което можеш да направиш. Винаги трябва да даваш 100% от себе си на тренировки и в мачовете. Точно в момента се наслаждавам на процеса. Вълнувам се всеки ден на корта, това е важно за мен. Знам, че дори да не се получи в момента, рано или късно ще стане. Не искам да сравнявам минали турнири с настоящи. Важното е да се чувстваме добре всяка седмица. Всички знаем колко е трудно да си на корта непрекъснато, особено на това ниво. Всички играят силно. Мисля, че вървя нагоре. В Австралия, с ранните мачове, не мисля, че играех добре, но след това нещата се подобриха. Увереността ми се подобри. Цялата ми игра скочи нагоре. Това се опитвам да правя във всеки турнир. Очаквам всеки следващ мач. След успеха през 2014 г. в "Куинс" се носех на гребена на вълната. Не бях готов да поддържам това ниво. Мисля, че първата година след това ме изтощи много физически и психически. Година по-късно не намирах начина да стартирам добре. Имаше и други промени извън корта за мен. Имаше тежки моменти наистина, но смятам, че след всичко, което преживях, съм по-силен отвсякога. Така че се гордея със себе си, с екипа ми, с близките ми, със семейството ми. Това е нещо, което не искам да забравям. Това че Мъри, Вавринка и Раонич отпаднаха на  "Куинс" не трябва да впечатлява никого, защото те ще са още по-мотивирани за Уимбълдън. Ще имат допълнително време за почивка, за тренировки.", каза Гришо.



Григор Димитров връща с "хот дог" топката срещу Жулиен Бенето (Фр) в мач от II кръг на турнира "Куинс", когото обърна с 4:6, 6:3, 6:4
Снимка АТП

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 275

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 280

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 298

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 260

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 319

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 272

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 291

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ