20 Април 2024събота10:34 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Здраве

Откриват поредния Летен медицински университет

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 32

Уртикарията и ангиоедемът, бронхиалната астма и алергичния ринит, медикаментозната алергия и анафилактичния шок са темите, които д-р Борислава Крушева, д-р Елена Петкова и доц. д-р Мария Стаевска от клиниката по алергология                  в Александровска болница ще представят по време на поредния Летен медицински университет, който се ще проведе от 30 юни до 2 юли в Банско.
Превенцията и лечението на онкологични заболявания чрез хранене ще представи специалистът по хранене и диететика д-р Владимир Шишков.
Защо херпес зостер е новата епидемия в офталмологията ще стане ясно от лекцията на акад. д-р Петя Василева, ръководител на специализирана очна клиника за активно лечение "Академик Пашев".
За диагностиката и лечението на световъртежа, за съвременните тенденции в лечението на мозъчния инсулт и за терапевтичните тенденции в неврологичната практика ще говорят специалистите от Университетска болница "Св. Иван Рилски" проф. д-р  Пенко Шотеков и доц. д-р Росен Калпачки.
С някои от новостите в кардиологията ще запознаят колегите си проф. д-р Теменуга Донова и д-р Мария Радкова, клиника по кардиология, Университетска болница "Лозенец".
За киселинно-обусловените болести на гастро-интестиналния тракт ще е лекцията на проф. д-р Борислав Владимиров, ръководител катедра по вътрешни болести при Медицински университет, София, и ръководител клиника по гастроентерология УМБАЛ" Царица Йоанна, за перикардит ще е лекцията на д-р Татяна Вълова-Илиева от ВМА, а проф. д-р Славина Сурчева от катедрата по фармакология и токсикология в МУ София ще представи фармакологичните достижения и клинични аспекти на противовирусните средства.

 

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ