24 Април 2024сряда11:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Здраве

Безплатни консултации за бременни с диабет

/ брой: 121

автор:Дума

visibility 40

Всеки петък д-р Марио Николов ще консултира безплатно бременни или жени с диабет, които планират да забременеят. Съветите на специалиста ендокринолог ще бъдат всеки петък от 16.30 ч., след предварително записване на регистратурата на телефон 02/954 73 40. Кампанията ще продължи до края на юли.
...............................
 Специалистите съветват жените със захарен диабет да планират много внимателно своята бременност. Недобре контролираната висока кръвна захар на бременната се съчетава с висок риск от поява на характерните за диабета съдови усложнения, които имат необратим характер. Понякога обаче болестта се проявява за пръв път през бременността (т.нар. гестационен диабет) и високите нива на кръвна захар носят опасности както за майката, така и за бебето.
Повече от 50% от жените с предшестващ гестационен захарен диабет развиват диабет 10 години след раждането, а над 25% имат затлъстяване, хипертония и повишен риск от хронични сърдечносъдови заболявания. За да се ограничи по-нататъшното разпространение на захарния диабет е необходима превенция на рисковите фактори, които провокират появата на гестационния захарен диабет. Така би се ограничила изявата на захарен диабет не само сред жените с гестационен захарен диабет, но и сред техните деца. Защото здравето на детето се програмира вътреутробно.

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 574

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 619

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 584

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 620

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 587

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 572

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 617

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ