20 Април 2024събота13:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Петолиния

Споделени музикални часове в двореца "Врана"

/ брой: 121

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 509

Отново е лято и отново любовта към музиката и желанието за прохлада и зеленина ще ни срещнат в парка "Врана" за четвъртото издание на цикъла концерти "Споделете музиката в двореца Врана" на Софийската филхармония.
Три вечерни, два детски концерта-матинета от програмата "Фортисимо Фамилия" и едно безплатно ателие за деца до 16 години може да бъдат посетени като част от Културния календар на Столичната община.
Програмата ни става все по-богата и дава възможност да прекарате още повече време с музика сред природата във "Врана", да се разходите, да доведете децата си на спектакъл, създаден специално за тях и с любими актьори, които ще ги увлекат в музиката чрез интересна история, в която ще участват и те, приканват организаторите. С богатството и магията на ударните инструменти ще ги запознаят двама прекрасни музиканти, които ще им "предадат" и първите уроци по перкусии.
Вечерните концерти ще поднесат фойерверк от арии, симфонични творби, джаз, етно, барок, испански ритми, фрий и още, и още...
"Нощна феерия" под диригентството на Славил Димитров започва в 20 ч. на 30 юни с участието на НФХ "Светослав Обретенов". Солисти са Мария Цветкова-Маджарова - сопран, Николай Моцов - тенор. Ще звучат произведения от Чайковски, Лехар, Щраус, Калман, Пучини, Верди.
"Приказка за флейта" от програмата "Фортисимо Фамилия" разказват Цветелина Белева и Ана Пападопулу на 1 юли от 11 ч. под диригентството на Найден Тодоров. А вечерта от 20 ч. започва "Мелодията на нощта" - барок и фрий в изпълнение на Антони Дончев (пиано) и Валентин Геров (виола), и джаз и етно в изпълнение на Теодосий Спасов (кавал), Антони Дончев (пиано), Радослав Славчев (бас) и Атанас Попов (ударни).
Детското матине на 2 юли от 11 ч. от програмата "Фортисимо Фамилия" разказва "Приказка за обой". Солист е Ясен Енчев, участват актрисите Богдана Трифонова и Ангелина Гаврилова, дирижира Павел Златаров.
Ателието за деца до 16 години "Аз и ударните инструменти" с участието на Стоян Павлов и Александър Цветков е на 2 юли от 13 ч. А вечерта от 20 ч. Кварто и приятели ще ни отведат на "Нощ в Мадрид". Участват Николай Пеев, китара, и вокален ансамбъл "Bella voce". В програмата - "Нощна стража в Мадрид" от Бокерини, "Молитвата на тореадора" от Турина, Три испански песни (танци) с "Bella voce" от Гранадос, Два испански танца за китара и струнни от Албениц и "Фанданго" от Бокерини.
Билети се продават на касата в зала "България" и в мрежата на Ивентим.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ