29 Март 2024петък12:20 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

БСП напуска председателския съвет на НС

Внасяме подписи за извънредни заседания на комисии в НС за разглеждане на законопроектите на "БСП за България", заяви Корнелия Нинова

/ брой: 120

автор:Юлия Кулинска

visibility 22

"Напускаме председателския съвет на НС. Там сами да решават каква законодателна програма да внасят в зала." Това обяви вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на ПГ на левицата. Тя обвини Димитър Главчев в двойни стандарти. В началото на заседанието той попита защо, след като социалистите не са съгласни с дневния ред на парламента, не направят съответните процедури. Главчев заяви, че ще изпрати писма до всички председатели на парламентарни комисии, в които ще ги подкани към своевременно разглеждане на законопроектите в комисии.
"Знаете, че не можем да го направим, тъй като не са изтекли сроковете, фиксирани в правилника. Процедурата не важи за управляващите. Влиза закон на управляващите и на другия ден се гледа. И това ако не е двоен стандарт!? Не разчитаме вече на дадена дума, защото, когато многократно поставяхме въпроса, ни беше давана такава и не се изпълняваше", обърна се Нинова към парламентарния шеф.
"Има поне хубава новина. На втория месец от свикването на НС има внесени законопроекти от МС и от управляващото мнозинство. Очевидно нещо ще свършим, преди да се разпуснете във ваканция, изморени от тежкия труд", иронизира лидерът на БСП.
"В комисиите, в които имаме внесени законопроекти, внасяме подписи на 1/3 от нейните членове. Искаме задължителното свикване на комисии с извънреден дневен ред и разглеждане законопроектите на "БСП за България", съобщи Нинова.
Остро възразяваме срещу този начин на работа на парламента, в който се гледат единствено и само законопроекти, внесени от МС или от управляващото мнозинство, заяви преди това в отрицателен вот за гласувания дневен ред зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Драгомир Стойнев. "Има внесени законопроекти, които не се гледат в комисии. Считаме, че това е тенденциозно отношение към опозицията", подчерта той. Той припомни, че ЗИД на КСО е внесен на 10 май, Законът за изменение на Наказателния кодекс е входиран на 25 май, законопроектът за наказателнопроцесуалния кодекс - на 6 юни. "Те все още не са гледани в правната комисия. В комисията по земеделие отлежава законопроектът, касаещ Закона за храните, който е с входящ номер от 18 май", цитира документите Стойнев.
"Разбирам желанието ви да има конфронтация, сблъсъци и по такива проблеми, но ние трябва да уважаваме избирателите. Близо 1 млн. българи са застанали зад законодателните инициативи на "БСП за България". Ваша е волята дали ще гласувате "за" или "против" тях, но те трябва да се дебатират в пленарна зала", призова Стойнев. По думите му инициативите на левицата се отхвърлят високомерно. "Дори не си правите труда да ги гледате в комисии. Тази тенденция не е насочена толкова към нас. Това не ни обижда, защото стилът ви е такъв. Тя е насочена към българския парламентаризъм. Докато тази тенденция не се смени, депутатите на "БСП за България" нямат място в председателския съвет", категоричен е Стойнев.


сн. Емилия Костадинова

Надниците у нас - най-ниски в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Парното може да поевтинее символично от 1 юли

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

32 лв. за килограм агнешко, цената още ще расте

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

"Български пощи" ще изплаща пенсии още поне 5 години

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Над 780 милиона души гладуват

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 60

100 тона пластмаса във водите на Дунав

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Правозащитници възмутени от САЩ

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Гърция най-бедна в ЕС след България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 60

Под прага на унижението

автор:Ина Михайлова

visibility 1

/ брой: 60

Бумеранг с еврото

visibility 0

/ брой: 60

Щети за милиарди

автор:Нора Стоичкова

visibility 0

/ брой: 60

Надвисна риск от конституционна криза

visibility 1

/ брой: 60

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ