23 Април 2024вторник15:48 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Архитектурната комисия към СОС спря строеж на 80-метрова сграда

/ брой: 120

автор:Деси Велева

visibility 81

Общинските съветници от архитектурната комисия към СОС отхвърлиха вчера проекта за строеж на нова висока сграда в София. Желанието на инвеститора е да издигне близо 80-метров многофункционален комплекс с офиси, апартаментен хотел, търговски площи, зони за спорт, подземен паркинг на три нива за 300 автомобила. Теренът е в жк. "Борово" на мястото на съществуващия магазин "Мартинели". Цялата застроена площ трябва да бъде над 140 000 кв. м. на терен под 8 дка. В района формално няма законово ограничение за строеж на толкова висока сграда, но се използват различни допустими изключения. На 15 метра пък има жилищен блок.
"Измисля се вторичен градски център, за да се заобиколи ограничението за височината и изкуствено се разделя теренът на три, за да могат да застроят плътно целия терен и да не могат съседните блокове да обжалват в съда", коментира общинският съветник от Коалиция "Сердика" Войслав Тодоров.
Точно преди два месеца докладът, който бе внесен от главния архитект Здравко Здравков, бе отложен от екокомисията за уточняващи въпроси. Във вторник пък финансовата комисия гласува точката наведнъж с други предложения на главния архитект, като не бе дадена думата на граждани. Те бяха отпратени да заявят недоволството си пред архитектурната комисия.
Само преди три дни разширен състав на Общинския експертен съвет по устройство на територията към Столичната община одобри градоустройството на терена, което ще позволи изграждане на близо 80-метровата сграда.


На мястото на цветната фигура ще се издигне новата сграда

1/3 у нас взимат под 1000 лева

автор:Дума

visibility 219

/ брой: 77

Бум на заболели от коклюш

автор:Дума

visibility 229

/ брой: 77

Великденската трапеза поскъпва

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 77

Рязкото застудяване удари реколтата от череши

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 77

Когато ни свърши руския петрол, бензинът поскъпва

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 77

България в еврозоната - по-реалистично е през 2026 г.

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 77

Агнешкото в Гърция 10 евро за килограм

автор:Дума

visibility 203

/ брой: 77

Баските сепаратисти с исторически успех

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 77

Иран запазва строгия контрол върху дрехите

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 77

Молдовска "Победа" създадоха в Москва

автор:Дума

visibility 244

/ брой: 77

Извращения

автор:Александър Симов

visibility 259

/ брой: 77

Диверсификация

автор:Мая Йовановска

visibility 238

/ брой: 77

За 10-те постижения след Десети

visibility 240

/ брой: 77

НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ И ГЛЕДАНЕ

автор:Лозан Такев

visibility 266

/ брой: 77

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ