20 Април 2024събота13:41 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Школи по йога у нас празнуват на 24 юни

Честванията ще бъдат организирани в 26 града и едно село в страната, а входът е свободен

/ брой: 120

автор:Дума

visibility 449

Десетки школи по йога от цяла България се обединяват на 24 юни, за да честват международния празник. София и още 26 населени места в страната организирано и единно ще представят най-добрите учители по йога, които ще демонстрират практики при отворени врати за всички заинтересовани.
Събитието в столицата ще се състои в събота в сграда "Джон Атанасов" на София тех парк, където от рано сутринта до късно вечерта желаещите ще могат да се потопят в древното учение. В залата за практики посетителите ще се упражняват или просто ще слушат и наблюдават изпълнението на различни стилове в йога асана - ащанга, Айенгар, интегрална и др., както и ще практикуват леки медитативни упражнения като практики в асани - ин, кундалини, вглъбяване под съпровод на тибетски купи, релаксация със звук и тишина.
Залата за конференция тази година отново ще събере значими и задълбочени изследователи на йога, които ще представят широк спектър от теми, свързани с древната дисциплина. Йога за деца (бала йога) ще представи обособени практики по хатха, нада, нритя, кала, а също и йога за специални деца с обучени учители. Занятията са забавни и предоставят инструменти за насърчаване на фокусирано спокойно поведение. Включени са също лекции по йога и аюрведа за деца и родители.
В залата за аюрведа гостите ще се запознаят с представите на древната наука за дълголетието, за създаването на света и мястото на човека в него, за тясното съжителство на видовете в природата, за храната и нейното приготвяне, за богатството от лечебни субстанции и методите за тяхната обработка, за досега с фините енергии на човека чрез пулсовата диагностика, за лечебния потенциал на йога като част от пътя към хармонията.
Във фоайето пред залите ще има прожекции на тематични филми, щандове с изданията на различните йога школи в България, аюрведически продукти, дребни сувенири и др. Участниците ще могат да опитат веганска храна, а също индийска и континентална вегетарианска, както и да се запознаят с изкуството на къната.
Входът е свободен за цялата програма. Достъпът до всички зали и фоайето ще е непрекъснат.

БСП огласява днес доклада за договора с ,,Боташ"

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

Еврото пак се отлага

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 75

Руските активи - в полза на Украйна

автор:Дума

visibility 423

/ брой: 75

Полицията разтури лагер на 450 мигранти в Париж

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 75

САЩ връщат петролните санкции за Венецуела

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 75

Накратко

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 75

Признат провал

автор:Евгени Гаврилов

visibility 348

/ брой: 75

Отново за енергийно бедните

visibility 321

/ брой: 75

Липса на отговорност

автор:Александър Урумов

visibility 325

/ брой: 75

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ