25 Април 2024четвъртък06:57 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Манол Генов се отказва от имунитета си

От БСП заставаме зад колегата си и разчитаме бързо и обективно разследване, категорична е Корнелия Нинова

/ брой: 119

автор:Юлия Кулинска

visibility 863

Депутатът от "БСП за България" Манол Генов се отказва от имунитета си. Прокуратурата да изчисти казусите и името ми, се посочва в негово изявление. Изявлението дойде минути след като главният прокурор Сотир Цацаров внесе в НС искане за снемане имунитета му. Искането се основава на разследване на Окръжната прокуратура в Пловдив, изпратено по компетентност на Софийската градска прокуратура.
Генов е заподозрян в съучастие с асеновградския бизнесмен Николай Христев, с когото уж организирал купуването на гласове в своя полза и в полза на партия на парламентарните избори. Другото обвинение е за интервенция върху главния архитект на Асеновград Константин Атанасова - да допусне строителство в забранена защитена зона. В замяна Генов обещал да му съдейства за увеличение на заплатата. Обвинението за купуването на гласове касае парламентарните избори от 26 март т.г. "Намерени са пет списъка, разпитани са свидетели, които разказват, че от името на Манол Генов са били купувани гласове.  Цената на всеки глас е била между 20-25 лева", обяви на брифинг говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
От БСП заставаме зад колегата си Манол Генов и се надяваме на бързо и обективно разследване. Това заяви  лидерът на БСП Корнелия Нинова. Според нея такова разследване ще му даде възможност да си изчисти името. Нинова уточни, че Генов ще се откаже от имунитета си в сряда и няма да има нужда от създаване на комисия в парламента. Тя подчерта, че БСП споделя всичко, което  депутатът е казал в изявлението си.



Изявление:

От изтекла медийна информация след проверката на прокуратурата и ДАНС в община Асеновград, имах подозрения, че ще се появят и претенции към мен. Продължавам и до момента да не намирам причината за подобна връзка, освен ако не е тенденциозна. Иска ми се да не е така.
Не знам какво точно се има предвид с посочването на периода 1-30 март 2017 година. Това е периодът на предизборната кампания за последните парламентарни избори. Тогава съм имал срещи и разговори с хиляди избиратели, като част от кампанията, десетки са били и центровете на активисти на тази кампания в полза на политическата сила, в чиято листа съм и за мен, като кандидат, получил преференциален вот. Това е било открито и напълно в регламента на кампанията.
Всеки кандидат за народен представител, заедно с активисти и избиратели, които го подкрепят, сме били съмишленици и съучастници в кампанията - като платформа, ангажименти и обещания. Не виждам как в това се търси нещо нередно и наказателен смисъл. Що се отнася до разходваните средства в кампанията, за всичко има подадени отчети и няма причина да се притеснявам. Нека прокуратурата разследва, каквото е необходимо, и вярвам, че съмненията, още повече във вид на обвинения, ще бъдат изчистени с доказателства.
Относно втората претенция, недоумявам как точно съм могъл умишлено да склоня което и да е служебно лице, особено главен архитект, при това умишлено, да извърши нещо нередно. С въпросния казус съм бил запознат като народен представител и асеновградчанин, виждал съм и документи от официалната преписка. Няма как да имам отношение повече от това. За мен, като народен представител, винаги е било важно както в този случай, така и във всеки друг, когато има проблеми на граждани или инвеститори с администрациите на местна или държавна власт, всичко да се решава законово, без да се ощетяват интереси на никоя страна. В този смисъл, съм съдействал открито десетки пъти и мисля, че това е част от ангажиментите ми на народен представител.
И заради двата казуса, в качеството ми на народен представител, сам ще се откажа от статута на имунитет на народен представител, защото в мой интерес е прокуратурата коректно, в пълен обем, и в интерес на закона, да изчисти казусите и името ми.





 

Ако промените минат, ще има помощи за фермерите

автор:Дума

visibility 354

/ брой: 78

АЯР даде постфактум лиценз за горивото на "Уестингхаус"

автор:Дума

visibility 374

/ брой: 78

Евтиният роуминг остава поне до 2032 г.

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 78

ЕП узакони правото на ремонт след края на гаранцията

автор:Дума

visibility 362

/ брой: 78

Великобритания гони бежанците в Руанда

автор:Дума

visibility 297

/ брой: 78

200 мощни земетресения в Тайван за 12 часа

автор:Дума

visibility 480

/ брой: 78

Учителите в Белгия искат по-голям бюджет

автор:Дума

visibility 318

/ брой: 78

Китай насърчава ядрената енергетика

автор:Дума

visibility 285

/ брой: 78

Марионетка на задкулисието

автор:Александър Симов

visibility 388

/ брой: 78

Новите реалности

visibility 291

/ брой: 78

За БСП честно и откровено

visibility 403

/ брой: 78

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ